A+ A A-

Друштво

У циљу повећања наталитета Влада Републике Србије је поред мера финансијске помоћи за прворођено, друго, треће и четврто дете, предвидела и могућност вантелесне оплодње за већ остварене родитеље. Суфинансирање вантелесне оплодње је мера која у Врању постоји од 2012. године.  

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У 17 сати и 15 минута данас почиње пролеће. Ову сатницу израчунало је Астрономско друштво ‘’Руђер Бошковић’’. Сунце је изашло у 5 часова и 41 минут, а заћи ће у 17 часова и 50 минута. Обданица ће трајати 12 сати и 9 минута. Истовремено на јужној земљиној полулопти почиње јесен. Из Астрономског друштва подсећају и да ће се у ноћи између суботе и недеље 24. и 25. марта, прећи на летње рачунање времена, када  казаљке треба померити један сат унапред.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Влада Србије усвојила је мере за подстицај рађања. Неке од њих почеће да се примењују од 1. јула, а све ће важити од првог дана наредне године. Упоредо са подстицајима које нуди држава и локалне самоуправе усвајају и спроводе мере у циљу повећања наталитета.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На брдо Пљачковица изнад Врања, током бомбардовања 1999. године, бачено је хиљаде пројектила са осиромашеним уранијумом. Број оболелих од малигних болести је у порасту, званични су подаци, а терет доказивања да је узрок томе присуство уранијума у ваздуху, води и земљишту преузео је на себе тим правника који су спремни да поднесу тужбу против држава чланица НАТО. Доктор правних наука Срђан Алексић, је у Врању говорио о значају потраживања накнаде штете од  земаља које су бомбардовале Србију.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Коридори Србије данас су пустили за саобраћај 5,5 километара новоизграђене аутопутне деонице у пуном профилу између Станичења и Пирота, као и део аутопута у зони косине Градиње на Обилазници Димитровграда у дужини од око 2 км, на Источном краку Коридора 10. Извођач радова на изградњи обе деонице је грчка компанија Актор.

Подсећања ради, до сада су на Источном краку Коридора 10 пуштене у јавни саобраћај следеће деонице: деоница Црвена Река – Чифлик и Чифлик - Станичење у дужини од 25,2 км; деоница Сарлах – Пирот Исток, Пирот – Димитровград и Обилазница Димитровград у дужини од 30,5 км. Током 2018. године преостало је да се заврши деоница Банцарево – Црвена Река дужине 12,3 км са којом ће се уједно и пустити завршена деоница Просек – Банцарево дужине 9,4 км, као и деоница Станичење - Сарлах у дужини од 3,2 км и опремање тунела Банцарево, Сопот и Сaрлах.

Изградња Коридора одвија се уз пуну подршку Владе РС, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, локалних самоуправа и других учесника у реализацији овог најзначајнијег инфраструктурног пројекта.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 101 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

15927023
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
7038
6290
36169
15134141
172537
308909
15927023

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.