A+ A A-

Политика

У току је 104. седница Градског већа. Чланови Већа разматраће, између осталог, Нацрте Одлука о изради Планова детаљне регулациjе у насељу Виктор Бубањ 1 и 2, на потезу између новопроjектоване обилазнице и државног пута II а реда, на потезу уз Новопроjектовану обилазницу, у насељу Содерце, за насеље Рашка, на потезу између улица Булевар Авноjа, Париске Комуне и Моше Пиjаде у Врању.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Текст јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката из области културе, као и текст конкурса за попуњавање места заменика начелника Градске управе, усвојени су на данашњој седници већа у Врању. Донета је и одлука о краткорочном и дугорочном задуживању.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Одборници Демократске странке бојкотовали су последњу седницу Скупштине града, након што су претходну напустили демонстративно. Тим поводом обратили су се саопштењем за јавност у коме се, између осталог, каже: ''У поништавању закона и демократије, прекрајању изборне воље грађана Врања по питању мандата одборника, част нам не дозвољава да учествујемо. У материјалу који смо добили за седницу Скупштине су свега три тачке дневног реда. Међутим, Скупштина града донела је петнаестак одлука, међу којима су и именовања више директора и градских већника, чиме је озваничен улазак СПС-а у локалну власт. За све то је био довољан само један сат. Тиме је обесмишљено постојање ове институције, у којој се не дискутује, само се гласа и одлази што пре''.

Демократе објашњавају да чекају одлуку Апелационог суда да би одлучили о корацима које ће даље предузимати. ''У заблуди је владајућа већина ако мисли да су Врањанци заборавили међусобне увреде које су у кампањи изрицале СНС и СПС. Памте Врањанци и верујемо да ће рачун испоставити на наредним изборима. И једнима и другима'', стоји у саопштењу Градског одбора Демократске странке у Врању.

 

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У току је седница градског парламента. Седница има свечани карактер јер ће одборници разматрати Одлуку о додели jавних признања за 31. jануар Дан града и Дан ослобођења Врања од Турака 1878. године. Одлуком комисије за мандатно - имунитетска и административна питања и избор и именовања Скупштине, ове године добитница специјалног јавног признања „31. јануар“ је Зора Живадиновић Давидовић, костимографкиња и унука Боре Станковића. Јавно признање биће додељено и Влајку Јовићу, некадашњем генералном директору Памучног комбината и Драгомиру Митићу Миткету, бившем председнику Општине Врање. Јавно признање биће уручено и Канцеларији за управљање јавним улагањима Републике Србије и Европском ПРОГРЕС-у. Плакету града добија и Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

После нешто више од 19 месеци СПС се враћа у градску власт. Добили су три места у Градском већу, а на сутрашњој седници Скупштине биће именована два кандидата. Помоћник градоначелника такође ће бити из редова СПС-а, као и директор спортске хале, Центра за развој услуга социјалне заштите, друштва Слободна зона. Из редова СПС-а биће предложен и кандидат за заменика начелника Градске управе, а добиће и једно од четири водеће позиције у Скупштини града, као и места у још 2 јавне установе и предузећа.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 156 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

15391257
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
6782
10521
55738
14571600
223669
268752
15391257

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.