Политика

Политика

Најважније одлуке донете на данашњој седници Скупштине града односе се на прихватање текста новог Статута као најважнијег документа локалне самоуправе и усвајање буџета за 2019. годину. Одборници су одлучивали и о локалним комуналним таксама, накнадама за услуге које врши Градска управа и још неким планским документима.

 

Последњи пут измењено уторак, 18 децембар 2018 15:26

Задовољан сам 2018. годином, иако нас пуно посла очекује и у 2019, јер ће и она бити тешка, пре свега због финансија, рекао је гостујући  у ''Новогодишњем интервјуу'' наше куће, народни посланик Славиша Булатовић.У овом тешком тренутку треба да подржимо и председника Србије у решавању косовског проблема, истакао је посланик, говорећи о актуелној ситуацији у нашој Јужној српској покрајини.

Последњи пут измењено петак, 14 децембар 2018 14:51

У уторак 18. децембра биће одржана 29. седница Скупштине града на којој ће између осталог бити разматран предлог Статута града Врања, Предлог одлуке о буџету града Врања за 2019. годину, Предлог одлуке о локалним административним таксама, као и Предлог одлуке о висине стопе пореза на имовину у граду. На дневном реду седнице је и Предлог одлуке о изради и усвајању Генералног урбанистичког плана града Врања, Предлог одлуке о јавним и некатегорисаним путевима на територији града Врање, Предлог одлуке о организовању зоохигијенске службе и Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о комуналном уређењу града Врања. Одборници ће се такође изјаснити и о Предлогу Кадровског плана Градске управе града Врања и Градске општине Врањска Бања за 2019. годину, као и о Извештају о раду ПУ ,,Наше дете“ и Годишњем плану рада ове установе за радну 2018/2019. годину. Почетак седнице заказан је за 9 сати.

Градоначелник Врања сазвао jе за сутра 148. седницу Градског већа, на коjоj ће бити разматрано преко 20 тачака. Већници ће се изjаснити о програмима рада jавних установа за наредну годину са финансиjским планом пословања, као и Нацрту Одлуке о матичним подручjима на териториjи града. На седници ће бити речи и о Нацртима Одлуке о изради Плана генералне регулациjе зоне 1 и 2 у Врању.

Последњи пут измењено четвртак, 13 децембар 2018 13:49

Градска организација Социјалистичке партије у Врању одржала је Десету конференцију на којој је утврђен предлог за председника СПС-а, изабрани чланови Главног одбора  и дати предлози кандидата за Статутарну комисију и Надзорни одбор. Изабрани су и делегати Конгреса Социјалистичке партије Србије са територије грда Врања.

Последњи пут измењено четвртак, 13 децембар 2018 14:35

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Локални путни правци проходни према Барелићу, Пољаници и Кривој Феји - Радио Телевизија Врање https://t.co/6rZOkLVJgP via @tripplesworld
Криза власти у Прешеву - Радио Телевизија Врање https://t.co/e1sqDidU0x via @tripplesworld
У току конкурс за проjекте из области културе - Радио Телевизија Врање https://t.co/wfpGhga3HN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter