A+ A A-

Политика

У току 138. седница Градског већа на коjоj ће између осталог бити разматран нацрт Одлуке о усваjању Плана детаљне регулациjе у насељу Доњи Асамбаир, као  нацрт Решења о отуђењу у новцу, jавног грађевинског земљишта у своjини Града Врања, ради исправке граница суседне катастарске парцеле.

Већници ће се изjаснити и о нацрту Одлуке о покретању поступка прибављања непокретности у jавну своjину града Врања непосредном погодбом и нацрту Одлуке о предлогу Влади Републике Србиjе да донесе Одлуку о преносу права своjине на грађевинском земљишту из jавне своjине града Врања без накнаде, непосредном погодбом.

На седници ће бити разматран и нацрт Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта града Врања за 2018. годину, као и предлог Решења о образовању Комисиjе за утврђивање основа и висине накнаде штете настале услед уjеда напуштених паса на териториjи града Врања.

 

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Ускоро би требало да Влада стави ван снаге Споразум, који је до сада кочио продају Угоститељског предузећа Врање. И није само ово предузеће у тој причи, већ има још неколико. Већ две године траје борба за решавање проблема врањског хотела, спроведен је социјални програм, а сада се ради на имовини предузећа.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Завршена је  седница Скупштине града. Дневни ред је допуњен Предлогом Одлуке о претварању права закупа у право јавне својине. У наставку jе усвоjен  предлог Одлуке о изради нацрта Статута града Врања и именована Комисиjа коjа ће бити задужена за реализациjу. Одборници су већином гласова усвоjили Предлог одлуке о усваjању измена и допуна Плана генералне регулациjе Врањске Бање, као и Предлог одлуке о управљању гробљима, сахрањивању и погребноj делатности на териториjи града Врања. Усвојен је и предлог Акционог плана Града Врања за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених  по основу пореза на имовину од 2018. до 2021. године. Донета су и  решења о разрешењу заменика градског правобраниоца и именовању председника и чланова Надорних одбора поjединих jавних установа и предузећа и чланова школских одбора основних и средњих школа на териториjи града Врања.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У току је седница Скупштине града. Пре почетка седнице потврђен је одборнички мандат Венету Здравковићу са листе социјалиста који је на месту одборника дошао уместо недавно преминулог Синише Митића. Здравковић је са одборником др Слободаном Пејићем положио заклетву. Дошло је до промена у дневном реду. Мирољуб Стојичић као предлагач тачке која се односи на стављање ван снаге Одлуке о јавним признањима, повукао је предлог за одлучивање о овој теми са образложењем да ће се о признањима и датумима, важним за град одлучивати по новом Статуту града. Дневни ред је допуњен Предлогом Одлуке о претварању права закупа у право јавне својине, предлогом решења о разрешењу заменика градског правобраниоца и предлозима решења о разрешењу и  именовању чланова Надзорних одбора ЈУ Урбанизам, ЈКП Паркингсервис, ЈУ Позориште, Регионални центар за таленте и школе за основно и средње образовање Вуле Антић. 
Одборници су усвојили и предлог одлуке о изради нацрта Статута града. Усвојене су и измене и допуне Плана генералне регулације Врањске Бање.

 

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Председник Координационог тела каже да је политичким представницима Албанаца из ових општина небројено пута речено да они нису тема разговора у Бриселу као и да су они „грађани Републике Србије и да своје проблеме као и до сада решавају у надлежним државним органима земље у којој живе“.   

 

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 152 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17783594
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
5215
5483
10698
17037395
69993
290537
17783594

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.