Политика

Политика

Према прелиминарним резултатима  избора за национални савет националних мањина Републике Србије у Врању, ако говоримо о ромској националној мањини гласало је 76, 76 посто бирача, а највећи број гласова добила је листа кандидата ''Свеевропски ромски покрет'', чак 89,16%.  Када је реч о бугарској националној мањини изашло је 49,67 посто бирача од броја уписаних у бирачки списак, а највише гласова добила је листа ''То смо ми'' – Природни покрет – Владимир Захаријев и то 82,27 посто гласова. Словеначку националну мањину чине два бирача, оба су изашла на изборе и гласали за листу ''Словенци заједно''. Коначни резултати избора за национални савет националних мањина биће познати 8. новембра.

Претучен председник бирачког одбора у Врању

 

Последњу реч на тему туче на дан избора за представнике националних савета националних мањина даће надлежних органи. У овом тренутку знамо да је туче било, а ко је извукао дебљи крај показаће епилог ове приче.

Последњи пут измењено понедељак, 05 новембар 2018 17:12

Бирачка места на којима припадници националних мањина у Србији бирају представнике за националне савете националних мањина отворена су јутрос у 7:00 часова.

На територији града Врања гласа се на седам бирачких места, а право гласа има две хиљаде 923 бирача.  Гласање се врши у основној школи „Доситеј Обрадовић“, Народном универзитету у Врању, Комбинату „Цвеће“  и Основној школи „Предраг Девеџић“ у Врањској Бањи, школама у Павловцу и  Горњем Требешињу и месној заједници у Големом селу. У Врању ће за Савете националних мањина   гласати бирачи  ромске, бугарске и словеначке националне мањине. 

Реч је о трећим редовним изборима за 22 национална савета националних мањина, где непосредним изборима чланове у националним саветима бира 18 мањинских заједница у Србији, док четири мањинске заједнице – хрватска, црногорска, руска и македонска бирају представнике путем електронске скупштине. Право гласа укупно има 509 хиљада 315 бирача.   Републичка изборна комисија утврдила је 58 збирних изборних листа кандидата за чланове националних савета националних мањина. Гласа се на укупно 926 бирачких места.

Бирачка места отворена су до 20 сати, а коначни резултати избора биће објављени до 96 часова од завршетка гласања, после чега следи рок од 20 дана за конституисање и избор органа националних савета националних мањина. Изборе за чланове савета националних мањина,  поред  домаћих, прате и страни посматрачи, саопштено је из Министарства спољних послова.

 

Следбеници Вука Јеремића у Врању свакога дана изнова доказују да им је једини програм и једина политика– мржња према Александру Вучићу и Српској напредној странци, стоји у саопштењу Градског одбора Српске напредне странке.

Својим последњим саопштењем присталице Народне странке, као део Савеза за силовање и вешaње Србије, показале су свима у Врању да никада неће постати озбиљна политичка снага, јер, служећи се лажима и неистинама, од грађана Врања никада неће добити глас.

Последњи пут измењено петак, 02 новембар 2018 14:15

После срамног позива Жељка Веселиновића на силовање и претње посланика Двери Срђана Нога да ће премијерку и председника обесити на Теразијама, из табора тајкуна Драгана Ђиласа су настављени напади на премијерку Ану Брнабић и њено достојанство и личност. Овог пута извођач радова је био Вук Јеремић наравно уз подршку и сагласност квази политичара Бошка Обрадовића, Ђиласа и других марионета из тзв. Савеза за Србију.

Већ постаје симптоматично да водећи људи овог Савеза (за поновно пљачкање Србије) најгрубље и најбаналније вређају председницу Владе Србије Ану Брнабић, као што је Вук Јеремић на свом твиту учинио назвавши је „необразована, од морала и достојанства оперисана карикатура“!

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter