A+ A A-

Политика

Савет Србима на Косову и Метохији је ‘’да пажљиво радимо и пратимо дешавања у међународној заједници, да бирамо тренутак и потезе, који су у нашем интересу, да нема трајних одлука и решења и да је одговорност за решење косовског проблема на свим грађанима’’. То су уједно основне поруке из обраћања јавности председника Србије Александра Вучића које сте имали прилике да погледате на програму Радио-телевизије Врање.  

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Председник Србије Александар Вучић рекао је у обраћању јавности да ће савет Србима на КиМ бити да пажљиво радимо и пратимо дешавања у међународној заједници, да инсистирамо на својим правима и да бирамо тренутак и потезе који ће бити у складу са нашим интересима. Истиче да неће бити тајних одлука и решења, као и да ће одговорност за решење косовског проблема морати да покажу сви грађани. Будемо ли се приближили неком решењу, у шта сумњам, изаћи ћу и о томе отворено говорити и лично дати све од себе да сносим све консеквенце, ма колико то било погубно по странку и политику које водим, рекао је председник Вучић. "Много је тешког рада пред нама у септембру, али желим да грађанима Србије поручим да не брину, јер никаквих тајних одлука, ни решења неће бити", рекао је председник." Нећу дозволити да Срби буду без ичега, као што су то неки пре мене то дозволили, нећу дозволити да Срби буду без својих права, нећу дозволити да српске цркве и манастири не буду заштићенији него икада, и добићемо много више него било којим другим претходним плановима, уколико се икада пред вама будем појавио са нацртом и предлогом некаквог решења", каже Вучић.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Градски одбор ПУПС-а изражава озбиљну забринутост због чињенице да Врању и Пчињском округу драматично прети демографска катастрофа. Реална је прогноза демографских стручњака, стоји у саопштењу Градског одбора ПУПС-а,  да ће на редовном попису 2021.године број становника у Врању пасти испод 50 хиљада, а у Пчињском округу испод 200 хиљада.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Одборници Скупштине града на данашњој седници донели су важне одлуке које се тичу буџета, задужења града ради финансирања капиталних пројеката али и важних планских докумената. Као важна тачка издваја се и усвајање УППР-а за компанију Симпо АД.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Двадесетшеста седница Скупштине града Врања, почела је минутом ћутања, којим је одата пошта преминулом Синиши Митићу, некадашњем заменику председника Скупштине и истакнутом члану Социјалистичке партије Србије. Скупштина је верификовала одборнички мандат Слободану Пејићу из СДС, након што је Горан Митић поднео оставку. У току је утврђивање дневног реда Скупштине, а одборници су прихватили да прва тачка буде ребаланс буџета.

*

Одборници Скупштине града усвојили су предлог одлуке о измени и допуни одлуке о буџету града за 2018. годину и предлог одлуке о задуживању града ради финансирања капиталних пројеката. Град ће узети кредит на осам година са две године грејс периода и шест година отплате, чиме ће бити остварене знатне уштеде, смањено годишње сервисирање дуга по узетим кредитима  и побољшана ликвидност града, а биће и повећана слободна средства за инвестирање у наредне три године. Биће и репрограмиран дуг по кредитима из 2015 и 2016.године. Прихватањем ребаланса биће омогућена већа ликвидност у наредним годинама, објаснио је Бојан Костић, градски већник за финансије.

Задужење града након кредита за репрограм биће само 37,4% од укупног простора за задуживање. 

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 69 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17797630
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4675
7375
24734
17037395
84029
290537
17797630

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.