Политика

Политика

Градска организација Српског покрета Двери у Врању, ограђује се од непримерених изјава народног посланика из редова Покрета Срђана Нога, и сматра да су јавни иступи у радикалско - напредњачком стилу непримерени високом функционеру једног Покрета који баштини породичне, хришћанске и антифашистичке вредности.

Поводом изјаве посланика Двери Срђана Нога у којој на најгрубљи начин вређа и прети премијерки госпођи Ани Брнабић и председнику Републике Србије господину Александру Вучићу, Градски одбора Српске напредне странке Врање НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕ језик мржње овог човека и овакав начин политичке комуникације са политичким противницима.

У току је 28. седница Скупштине града. Планирани дневни ред је допуњен тачкама које се односе на отуђење уз новчану накнаду градског грађевинског земљишта, разрешење и именовање председника и чланова Управног одбора Регионалног центра за таленте, Јавне установе Позориште „Бора Станковић“ и чланова Управног одбора Предшколске установе „Наше дете“. Дневни ред  је допуњен и предлогом за стављање ван снаге одлуке о јавним признањима. Допуну је предложила опозиција .

Одборници су усвојили програм заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта града за 2018.годину. У извештају већника за пољопривреду Небојше Младеновића чуло се да је у понуди за закуп било хиљаду 271 хектар пољопривредног земљишта.

Одборници су упознати са Извештајем о извршењу буџета града за шестомесечни и деветомесечни период. На 9 месеци остварење буџета је две милијарде и 100 милиона динара односно 91 проценат у односу на норматив за девети месец. „Ми се надамо да ће у четвртом кварталу да се проценат попне на 95% остварења буџета. Ако дође до подршке из буџетске резерве мождаћемо и пребацити 100 посто“, каже већник за финансије Бојан Костић. 

Он каже да је извршење буџета је задовољавајуће без обзира на кредитно задужење од 550 милиона што је критиковано од стране опозиционих одборника.

Као допуна дневног реда предложене су и тачке које се односе на предлог отуђења градског грађевинског земљишта  уз накнаду у новцу али је због техничке грешке разматрање ових тачака остављено за неку од следећих седница Скупштине.

Дуго се разматрала и иницијатива опозиције о стављању ван снаге одлуке о додели јавних признања. Према речима Игора Андонова, ова одлука се коси са Статутом града, док по објашњењу правне службе Скупштине и одборника позиције оваква иницијатива је неоснована.

*

Реконструкција улице „Боре Станковића“ почеће најраније на пролеће 2019.године, каже градоначелник Слободан Миленковић. Он наглашава да се лично заложио да радови не започну по већ урађеном пројекту за који се испоставило да је лош и да би донео проблеме свима који живе у овој и околним улицама. По његовим речима, нови пројекат ради Институт ЦИП, а очекује се да ускоро буде издата грађевинска дозвола.

 

Последњи пут измењено четвртак, 18 октобар 2018 13:23

У присуству бројних гостију врањски социјалисти обележили 28 година од формирања, најпре општинске, а затим и градске организације СПС-а у Врању. Свечаности су присуствовали оснивачи, чланови, симпатизери, два потпредседника партије Бранко Ружић и Новица Тончев и представници скоро свих партија у граду.

Последњи пут измењено среда, 17 октобар 2018 14:27

У присуству бројних гостију врањски социјалисти обележили су 28 година од формирања најпре општинске, а затим и градске организације СПС-а у Врању. Свечаности су присуствовали оснивачи, чланови, симпатизери, два потпредседника партије Бранко Ружић и Новица Тончев и представници скоро свих партија у граду. Минутом ћутања одата је пошта преминулим партијским друговима, а затим је поздрављена Химна и Интернационала.

"Пребродили смо тежак период и надам се да ћемо пребродити и све што је пред нама. Социјалистичка партија Србије треба да се трансформише и реформише и врати на место које јој припада. Једини кандидат којег ћемо подржати на Конгресу, 21. децембра, је наш председник Ивица Дачић", рекао је Зоран Антић, председник Градског одбора СПС-а.

Бранко Ружић потпредседник партије истакао је да "стратешко партнерство између председника Србије Александра Вучића и председника СПС-а Ивице Дачића даје за право да чувамо државотворну орјентацију у интересу свих грађана. У том смислу заједно са државним секретаром Драганом Стевановићем имали смо конструктиван приступ и када је договорена коалиција са Српском напредном странком на локалу."

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter