Политика

Политика

Градски одбор Српске напредне странке је на великој годишњој конференцији представио урађено током 2018-те године. Конференцији су присуствовали и сви директори ове политичке опције, а о резултатима рада говорили су народни посланик и председник ГРО СНС Славиша Булатовић и потпредседник Градског одбора СНС и градоначелник Врања Слободан Миленковић. Конференцију је отворио генерални секретар Градског одбора Горан Ђорђевић.

 

Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:26

Током 2018. године одржано је 30 скупштинских заседања. Донете су бројне одлуке, важне за функционисање града. Из угла владајуће структуре, скупштинска заседања су протицала у демократској и фер атмосфери уз пуно поштовање принципа парламентарности. По оцени опозиције, све је могло боље.

 

Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:26

Највише времена, на последњој седници Скупштине града, одборници су потрошили на анализу планова пословања за 2019. јавних предузећа и установа. Посебну пажњу изазвао је План пословања ЈП Водовод и Кoмрад. Одборници су радили у демократској и фер атмосфери, оценио је председник Скупштине града Дејан Тричковић.

 

Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:27

ЈП „Комрад“ ће од 1.фебруара идуће године преузети послове зоохигијене, казао је директор Комрада Момир Стојиљковић на скупштинском заседању. Он је нагласио да ће то захтевати нову организацију јер је та служба раније рационализована када је 16 извршиоца смањено. „Сада ће та служба морати да се врати“, реко је Стојиљковић. Он је казао да „Комрад“ у 2019.години планира инвестиције из сопствених средстава, али и кредит у износу од 60 хиљада евра. Комрад тренутно ради на изради студије изводљивости за изградњу регионалне депоније за шта је новац обезбеђен из буџета Републике Србије. „У јануару се очекују важни састанци, а потом и улазак у пројектовање како би регионална депонија била спремна до 2021.године“, каже директор Комрада. Иначе, на последњој седници Скупштине града одборници су прихватили Програм пословања са финансијским плановима  Комрада за 2019.годину.

 

 

Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:27

У току је седница Скупштине града. Пред одборницима су Програми пословања са финансијским плановима јавних предузећа и установа за 2019.

Након сат и по времена расправе усвојен је Извештај  ЈП „ Водовод“.

На дневном реду седнице је и Предлог програма рада Скупштине града Врања за наредну годину, као и Предлози одлука о изради Планова генералне регулације за зону 1 и 3. Одборници ће разматрати и Предлог одлуке о матичним подручјима на територији града Врања, као и Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о постављању мањих монтажних објеката привременог карактера. На седници ће бити разматран и Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта и закупнине за закуп грађевинског земљишта у јавној својини, Предлог решења о образовању стручне комисије за израду годишњих програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта града Врања и Информација о стању безбедности саобраћаја на територији града Врања у 2018. години.  

Директни пренос седнице можете пратити на каналу Радио телевизије Врање.

Последњи пут измењено среда, 26 децембар 2018 11:58

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter