A+ A A-

Политика

У досадашњем току седнице локалног парламента усвојена је одлука о промени Статута града, која се односи на одређење структура у Градској општини Врањска бања. Усвојене су измене пословника за будућу припрему за дигитализацију рада локалног парламента. Како се и очекивало ломила су се копља између власти и опозиције око усвајања одлуке о ребалансу буџета. Опозиција је критиковала владајућу коалицију због, како кажу, непостојања комуналног програма. Власт је одговарала да се раде капитална улагања у циљу опремања ''Слободне зоне,'' која ће донети нова радна места. Усвојене су и одлуке о локалним комуналним, административним и боравишним таксама, као и просечна цена метра квадратног за утврђивање пореза на имовину.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Почела је 18. седница Скупштине града. Одборници су обавештени да су два одборника иступила из одборничке групе Јединствена Србија, Милош Симић и Горан Стојковић и да ће убудуће наступати као одборници Српске народне партије. Одборничка група Демократска странка Народни покрет Србије, убудуће радити под називом Демократска странка Народна странка. Дневни ред од 46 тачака допуњен је и предлогом о престанку мандата Славици Сотировић, која је поднела оставку. Оставку је поднела и заменица секретара Скупштине Сања Златковић, а на то место на предлог председника Скупштине изабрана је Ирена Јовановић, дипломирани правник.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Осамнаеста седница врањског парламента заказана је за сутра у 9 сати. За сада је на дневном реду 46 тачака, међу којима је ребаланс буџета и тема око које се обично ломе копља између власти и опозиције. Јавност ће у директном преносу на нашем програму моћи да прати ток седнице.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У петак ће се одржати седница Скупштине града. На дневном реду је преко 40 тачака. Одборници ће, између осталог, разматрати Предлоге одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету града Врања за 2017. годину, о локалним комуналним и административним таксама, о одређивању максималног броjа запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе града Врања за 2017.годину. На дневном реду је и Предлог одлуке о усваjању измене и допуне Плана детаљне регулациjе привредно радне зоне „Бунушевац 2“, Извештаj о реализациjе активности на остваривању мера и посебних програма друштвене бриге за jавно здравље на нивоу града Врања, а разматраће се и  Одлука о умањењу цене воде и канализационих услуга JП „Водовод“. Разматраће се предлог о промени Статута града, пословника Скупштине града и предлог о постављењу новог заменика секретара Скупштине града. Седница ће почети у 9 сати и можете је пратити у директном преносу на каналу РТВ Врање.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Градски већници усвојили су Нацрт Одлуке о измени и допуни одлуке о буџету града за ову годину. Планирани буџет  износио је три милијарде и 42 милиона динара, а ребалансом  ће бити умањен на две милијарде и 963 милиона. Донет је и сет одлука о измени основице пореза на имовину у зависности од градске зоне. Низ усвојених одлука односи се на отуђење непокретности у својини града, на извештај о раду и годишњи план рада Предшколске установе „Наше дете“, као и образовању организационог одбора за обележавање 140. годишњице ослобођења града од Турака.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 79 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16267664
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
862
7259
862
15506191
251010
262168
16267664

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.