A+ A A-

Политика

Градски одбор Српске напредне странке у Врању упућује демант на текст Врањских новина који је објављен под називом „Напредна омладина у акцији“ од 19.01.2017. године.

Наиме, у тексту је наведено да је омладина СНС-а чистила снег испред платоа Народног музеја и имплицира се да је то учињено због прозивки из Демократске странке, односно потпредседника одбора Перице Јанковића.

Save

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Поводом "крајње политички неодговорног и крајње неозбиљног саопштења врањског СНС", Градски одбор СПС Врање је нашој редакцији послао своје саопштење у коме се каже:


Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Поводом изјава врањских социјалиста Зорана Антића и Синише Митића на недавном отвореном дану за медије ове партије, да је отпуштено 200 чланова СПС-а у локалној самоуправи, Српска напредна странка у Врању одлучно демантује ове наводе. У саопштењу за јавност, СНС наводи да колико год се трудили нису успели да детектују ни мало истине у овим оптужбама челних људи СПС-а, а због перцепције шире јавности дужни су да одговоре, како кажу, на ове смешне тврдње.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Свих осам седница локалног парламента протекло у фер и коректном раду  позиције и опозиције, утисак је председника Скупштине града Дејана Тричковића. Он каже да није било непримерених  ситуација  које би се везале за рад овог сазива локалног парламента и нада се конструктивном и плодоносном раду и у предстојећој години.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Последња седница Скупштине града у овој години без  претпразничног расположења. 

Започела је одавањем поште настрадалим члановима војног хора руских оружаних снага „Ансамбла Александров“, који су страдали у паду руског војног авиона.

 И онако обиман дневни ред, допуњен је са још осам тачака које се односе на претрес Програма пословања и финансијског плана пословања „Управе Бање“, „Дирекције за развој и изградњу града“ и „Скијалишта Бесна Кобила“.

Разматраће се  и стање сточарске и ратарске производње, ценовник новооснованог предузећа „Паркин сервис“ а одборници ће одлучивати и о преузимању дуга Дирекције и Управе Бање.

На данашњој седници биће разрешен али и именован нови вд директор Јавне установе „Апотека Врање“. 

Седница је почела у 9 сати а пренос можете пратити на каналу РТВ Врање.

******

Након дуже дискусије о могућности повећања цене, упошљавања нових радника али и инвестицијама које се тичу нормализације водоснабдевања у улицама друге висинске зоне и изградње црпне станице, усвојен је Програм пословања и финансијски план пословања за 2017 ЈП „Водовод“.

********** 

Усвојен је Програм пословања и финансијски план пословања ЈП „Комрад“. Извештај је поднела Нела Цветковић која је одговарајући на питања одборника рекла да Комрад у следећој години не планира повећање цене услуга али планира повећање броја корисника. У плану је и проширење депоније „Метерис“ у шта ће бити уложено око 10 милиона, казала је Цветковић.

******

Усвојен је Програм пословања и финансијски план пословања ЈП „Нови дом“

Ово предузеће планира да у 2017. години оствари добит од нешто више од два милиона динара, казао је директор овог предузећа Игњатовић.

Он је изложио амбициозни план пословања за наредну годину и нагласио да све планиране инвестиције биће финансиране из сопствених средстава а делом и из кредита. Не планирају се субвенције од града. Постављено је питање регулисања грејања Саборног Храма  што је договорила предходна власт.

„Град је плаћао грејање за Саборни Храм али не и за црквену општину и епархијски двор“, казао је Зоран Антић  (СПС).

Градоначелник др Слободан Миленковић одговорио је да због дугова насталих по том основу, предходни директор је поднео тужбу Епархији врањској, али да ће поступак брзо бити решен и да ће град преузети обавезу плаћања грејања за Храм.

******************* 

Уз сугестију да прошире подручје деловања и у другим општинама округа, усвојен је извештај о Плану и програму пословања и финансијски план Завода за урбанизам.

**************  

Већином гласова усвојене су и измене и допуне Програма пословања „Управе Бање“. Одборници СПС-а нису гласали за извештај који је поднео директор овог предузећа Ивица Миленковић са образложењем да нема ни једног капиталног пројекта за 2017. годину.

*****

Усвојен је Програм пословања и финансијски план пословања новооснованог предузећа „Паркинг сервис“. Дирекотор Маријан  Станковић, навео је у извештају да ово предузеће  планира да у 2017 години оствари добит од 8 и по милиона динара.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 212 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

11525917
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
1024
15498
42389
10717494
291165
347474
11525917

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.