Политика

Политика

Председник Координационог тела каже да је политичким представницима Албанаца из ових општина небројено пута речено да они нису тема разговора у Бриселу као и да су они „грађани Републике Србије и да своје проблеме као и до сада решавају у надлежним државним органима земље у којој живе“.   

 

Последњи пут измењено четвртак, 13 септембар 2018 13:59

Председник Скупштине града др Деjан Тричковић сазвао jе за четвртак, 13. септембар, 27. седницу градског парламента, на коjоj ће између осталог бити разматран Предлог одлуке о изради нацрта Статута града Врања и и именовању Комисиjе за израду овог документа. Одборници ће се изjаснити и о Предлозима одлуке о усваjању измена и допуна Плана генералне регулациjе Врањске Бање, као  и одлуке о управљању гробљима и сахрањивању и погребноj делатности на териториjи града Врања. На дневном реду седнице наћи ће се и Предлог одлуке о давању у закуп пословног простора у jавноj своjини града Врања, а биће разматран и претрес предлога Акционог плана града Врања за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину у периоду 2018-2021. године. На седници ће бити разматрана и решења о разрешењу и и именовању чланова Надзорних одбора поjединих jавних установа и предузећа, као и чланова школских одбора.

Последњи пут измењено уторак, 11 септембар 2018 19:13

О недоумицама које постоје око платних разреда Бранко Ружић министар државне управе и локалне самоуправе каже да је реформа система плата рађена  транспарентно и увек у разговору са синдикатима.  Он наглашава да се води рачуна о свеобухватном приступу јер свако гледа из угла својих потреба, а најважније је уредити систем.  Примена уредбе се очекује од почетка 2019. Пре тога, уредбу ће разматрати економски савет.

Последњи пут измењено уторак, 04 септембар 2018 15:48

Србија и Македонија су пријатељске земље, стратешки блиске, и мање је важно да ли ће некада имати тактичке размирице или нешто слично, поручио је председник Вучић који се јуче на прелазу Прешево–Табановце састао са македонским премијером Зораном Заевом. Између осталог, двојица државника разговарала су о успостављању интегрисаног граничног прелаза чиме би овај прелаз постао конкурентнији.

Сусрет Вучића и Заева на граничном прелазу Прешево-Табановце

Потпредседник Главног одбора Социјалистичке партије Србије, Бранко Ружић, учествовао је у раду проширене седнице Извршног одбора Градског одбора социјалиста у Врању.Окосница разговора била је заокруживање  реализације споразума са партнерима из Српске напредне странке, склопљеног крајем прошле године.

У редовном обиласку југа Србије  високи функционер СПС-а и кординатор ове странке за за Пчињски округ,  Ружић је оценио да су социјалисти дали пун допринос функционисању власти на локалном нивоу. Сада предстоји даља реализација споразума са партнерима у Српској напредној странци.

Потпредседник ГО СПС, Бранко Ружић, истакао је да  очекују  да се још неки недостајући сегмент заокруже у року од месец и по или два како би се у пуном капацитету ставио споразум две партије потписан у децембру. У разговору са партнерима из СНС добили су једну врсту уверавања да ће се то реализовати.

Ружић је истакао да је до сада сарадња две странке  била изузетно коректна, да СПС-у функције никада нису биле приоритет, иако је познато да  најквалитетнији кадрови долазе управо из редова социјалиста.

Ружић је прецизирао да би по споразуму ове две партије СПС-у  требало да припадне још једна од четири најважније функције у градској власти, затим места у јавним предузећима и установама, спортским организацијама и једно руководеће место у републичким институцијама.

Социјалисти Врања желе да поделе  одговорност у функционисању  локалне власти  у интересу и на корист грађана. Ружић је истакао и сарадњу са Драганом Стевановићем,  координатором социјалиста и напредњака за Пчињски округ.

Последњи пут измењено понедељак, 03 септембар 2018 15:02

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Локални путни правци проходни према Барелићу, Пољаници и Кривој Феји - Радио Телевизија Врање https://t.co/6rZOkLVJgP via @tripplesworld
Криза власти у Прешеву - Радио Телевизија Врање https://t.co/e1sqDidU0x via @tripplesworld
У току конкурс за проjекте из области културе - Радио Телевизија Врање https://t.co/wfpGhga3HN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter