A+ A A-

Политика

У Врању је одржана 16. седница Скупштине града на којој су разматране одлуке о промени Статута града, подстицајима за развој „Слободне зоне Врање“ и почетном ликвидационом извештају Дирекције за развој и изградњу града. Именовани су директори 7 јавних предузећа и установа који су у претходном периоду били у в.д. стању.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На 16 седници Скупштине града одборници су усвојили  предлог Одлуке о приступању промени Статута Града Врања у делу који се односи на постављење лица у органима Града, секретара Скупштине и начелника Градске управе сагласно закону који уређује високо образовање, као и закону о пратећим прописима у органима јединице локалне самоуправе. Образована је Комисија која ће израдити нацрт Одлуке о промени Статута и доставити га Скупштини на разматрање.

Прихваћен је предлог одлуке о кућном реду у стамбеним зградама и стамбено-пословним зградама који се односи на ограничавање нивоа буке и јасно прецизирање времена одмора у зградама. Већином гласова досадашња казна за непрописно паркирање смањена је са 10 на 5 хиљада динара за физичка лица усклађивањем са прописима о безбедности саобраћаја. Прихваћен је предлог да се у циљу подстицаја развоја „Слободне зоне Врање“ у 2017.години из градског буџета издвоји 8 и по милиона динара у виду субвенција како би се привукли потенцијални инвеститори и повећала улагања. Опширнију расправу изазвао је почетни ликвидациони извештај Дирекције за развој и изградњу града који је поднео ликвидациони управник Новица Станисављевић. Извештај је усвојен већином гласова.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Председник Скупштине града Врања др Деjан Тричковић, сазвао jе за сутра 16. седницу градског парламента, на коjоj ће бити разматрано више од 20 тачака. Одборници ће се, између осталог, изjаснити о предлогу Програма подстицаjа за развоj ,,Слободне зоне", предлогу Одлуке о промени Статута града Врања, предлогу Одлуке о кућном реду у стамбеним зградама и стамбено-пословним зградама. На дневном реду наћи ће се и предлог Одлуке о измени Одлуке о комуналном уређењу града и почетном ликвидационом извештаjу JП ,,Дирекциjа за развоj и изградњу града Врања". Биће речи и о предлозима решења о именовању директора jавних установа, о кадровским променама у Управним и Надзорним одборима jавних предузећа, као у и школским одборима. Седница почиње у 9 сати а можете је пратити у директном преносу на каналу Радио телевизије Врање.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Пригодном свечаношћу у сали Омладинског културног центра синоћ је је Социјалистичке партије Србије обележила 27. рођендан. Скупу су поред чланова, симпатизера и присталица партије присуствовали и Бранко Ружић, потпредседник Главног одбора и Ђорђе Чабаркапа, потпредседник Извршног одбора Главног одбора Социјалистичке партије Србије.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Пригодном свечаношћу у сали ОКЦЕ-та вечерас је Социјалистичке партије Србије обележила 27. рођендан. Скупу су поред чланова, симпатизера и присталица партије присуствовали и Бранко Ружић, потпредседник Главног одбора и Ђорђе Чабаркапа, потпредседник Извршног одбора Главног одбора Социјалистичке партије Србије.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 82 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16235833
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3487
9871
31930
15440489
219179
262168
16235833

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.