Политика

Политика

Председник Демократске странке Зоран Лутовац сусрео се у Врању са представницима Окружних одбора ДС-а Пчињског и Јабланичког округа. Разговарало се о ревитализација Демократске странке, као и обједињавање око  платформе Савеза за Србију.

Последњи пут измењено петак, 17 август 2018 14:19

За данас је заказана седница Градског већа на којој ће се разматрати Нацрт Одлуке о приступању изради Нацрта Статута Града Врања. На дневном реду је и Правилник о поступку одобравања програма којим се остварују потребе и интереси грађана у области спорта, а већници ће се изјаснити и о измени Правилника о ближим условима, критеријумима, начину и поступку за остваривање права на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу у 2018.години. Говориће се о поступку давања у закуп пословног простора у јавној својини али и о организацији манифестација „Пчеларски сајам југоисточног Балкана“ и Првог међународног филмског фестивала „Мост“.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац у Врању се сусрео са представницима Окружних одбора ДС-а Пчињског и Јабланичког округа. Циљ разговора је ревитализација Демократске странке, као и обједињавање око платформе Савеза за Србију.

Демократе ће бити један од оснивача Савеза. Циљеви око којих ће најшири фронт странака бити уједињен у Савезу су, независно судство, слободни медији и фер избори, нагласио је Лутовац.

 

На седници Градског већа, заказаној за петак у 9 сати, разматраће се Нацрт Одлуке о приступању изради Нацрта Статута Града Врања. Већници ће се изјашњавати и о именовању Комисије која ће се бавити израдом Нацрта Статута.

На дневном реду је и Правилник о поступку одобравања програма којим се остварују потребе и интереси грађана у области спорта, а већници ће се изјаснити и о измени Правилника о ближим условима, критеријумима, начину и поступку за остваривање права на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу у 2018.години.

На седници ће се разматрати Предлог Одлуке о покретању поступка за давање у закуп пословног простора у јавној својини прикупљањем писаних понуда. Разговараће се о образовању Организационог одбора за реализацију манифестације „Пчеларски сајам југоисточног Балкана“, као и Предлог Решења о образовању Организационог одбора за реализациjу Првог међународног филмског фестивала „Мост“.

Општински одбор Српске напредне странке Владичин Хан и председник општине Горан Младеновић, у име свега што је урађено у Владичином Хану за последњих неколико година, има недвосмислено поверење у председника Републике Србије Александра Вучића, стоји у отвореном писму јавности.

Верујемо да је сваки поступак и покушај да се реши отворено питање јужне српске покрајине једини могући пут у тренутном распореду снага и моћи који доминира глобалном светском политиком. Овом јавном подршком желимо да искажемо јасно наш став. Ниједног тренутка не сумњамо у часне и патриотске намере нашег председника који се као проверени патриота доказао претходних година у свом политичком раду и деловању.

Политички неистомишљеници који позивају на пуч и хапшење председника Републике Србије морају да схвате да не постоји орган и институција која то може да спроведе док постоји народ и људи који дају безрезервну и бескомпромисну подршку Александру Вучићу, посебно ако ти позиви долазе од људи који се залажу за затварање фабрика које смо тешким мукама и радом успели да оживимо у Владичином Хану.

Циљано се у уводном делу обраћам као председник општине, јер за изнете ставове не желим да се заклањам иза општинског одбора, иако је ову одлуку одбор донео једногласно на својој седници одржаној 15.августа ове године, стоји у саопштењу председника Општинског одбора СНС Горана Младеновића.

 

Последњи пут измењено четвртак, 16 август 2018 11:06

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter