A+ A A-

Политика

У току је 35. седница Градског већа на коjоj ће бити разматране 22 тачке. Градски већници ће се изjаснити о програмима пословања jавних предузећа и установа за наредну годину са финансиjским плановима. Биће разматран и Нацрт Одлуке о социjалноj заштити, затим jавним паркиралиштима и грађевинском земљишту у jавноj своjини.

 

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На заседању локалног парламента, усвојен је буџет за наредну годину пројектован на 3 милијарде 53 милиона динара, са планираним задужењем.


Творци буџета истичу реалне проблеме у креирању најважнијег акта за наредну годину, због наслеђених дуговања која се крећу око милијарде. Због тога, кажу буџет нема развојни карактер, јер ће сервисирати доспеле обавезе и текуће функционисање.

За буџет нису гласале опозиционе групе, како су рекли, пре свега из принципијелних разлога, али и због нереалности када су у питању приходи.

О томе за Дневник говоре градоначелник и извршилац буџета др Слободан Миленковић и шефови  одборничких група: Горан Николић СНС, Зоран Антић СПС и др Слободан Стаменковић ДС.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На самом почетку седмe седницe Скупштине града Врања усвојено је неколико додатних тачака међу којима су: кадровски план Градске управе, решење о престанку мандата главног градског урбанисте, разрешење директора Туристичке организације, разрешење и именовање чланова и председника Управног и Надзорног одбора ''Апотеке Врање'', разрешења чланова школских одбора и неколико тачака везаних за пољопривреду. Иако је одборницима као допуна предложена и тачка разрешење директора Новог дома и именовање новог, одборници нису гласали за ову тачку.

*

Планирано је да одборници разматрају шестомесечни и деветомесечни извештај о извршењу буџета града. Једна од најважнијих тачака о којој ће одлучивати одборници је буџет града за 2017. годину. Буџет је пројектован на 3 милијарде 53 милиона динара са могућношћу задужења. Наслеђени дугови чине скоро трећину буџета за наредну годину, што ће утицати на развој града. Очекивања су да ова тачка изазове  највећи број дискусија.

*

Одборници ће разматрати одлуку о такси превозу, одлуку о максималном броју запослених, измене локалних комуналних такси и накнада за услуге које врши град. На дневном реду су и Програм рада Скупштине,  програм коришћења средстава из буџета за заштиту животне средине. Разматраће се и предлог допуне локалног плана за борбу против корупције, решење о давању сагласности на Статут ''Комрада'', ''Новог дома'', ''Завода за урбанизам'', ''Управе бање'', и сагласност на одлуку о усвајању цена одржавања дубоких бушотина и топловодног канала за дистрибуцију воде за загревање просторија на територији Градске општине Врањска Бања.

*

Већином гласова одборници врањског парламента усвојили су буџет за наредну годину. Како се и очекивало више од 2 сата трајала је ова расправа на седници локалног парламента. Буџет је пројектован на 3 милијарде 53 милиона динара, са планираним кредитним задужењем, а према речима Ивана Станковића, већника за финансије, оптерећен је наслеђеним дуговима из предходног периода од око милијарду динара. Званично је био предложен само један амандман, који одборници нису прихватили, а односио се на пројекат реконструкције фарме у Ристовцу у власништву Пољопривредне школе.

*

Одборници опозиције критиковали су, пре свега недостатке у изради буџета. Они сматрају да недостаје образложење уз одређене ставке по питању приходне стране, нема панел презентације, ни свот анализе. Критике су се односиле и на планирања везана за 2018. годину. Такође се опозиција није сложила са отпуштањем запослених након ликвидација неких јавних предузећа, иако је власт тврдила да ће сви запослени бити сагледани. Планирано повећање зарада у Предшколској установи је такође изостало, тврди опозиција. Полемисало се и око изградње позоришта и  планираних 89 милиона за те намене и око тога ко је шта и колико урадио за позориште, о потреби организовања Гитаријаде и малом проценту издвајања за социјалу. Одборничка група СПС-а изјаснила се да неће подржати буџет за наредну годину.

*

Одборници владајуће коалиције потенцирају велика дуговања која су наслеђена, због чега и не може да се говори о развојном карактеру буџета. У наредној години нови послови ће се отварати реципрочно враћању старих обавеза. Маневарски простор у том делу у бројкама је око 400 милиона динара. И повећање зарада Предшколској установи зависиће од враћања старих дугова. Говорило се и о томе  да су неки ранији пројекти недовршени или лоше урађени, што такође оптерећује буџет.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На састанку Извршног одбора Градског одбора СПС у Врању, већина присутних чланова, изгласало је неповерење Неговану Станковићу, члану овог тела и државном секретару у Министарству за рад и социјалну политику. Донета је одлука да се  Градском одбору предложи његова смена са места члана Извршног и Градског одбора СПС-а,а  да се након тога Главном одбору СПС упути захтев да Негован Станковић буде смењен и са места члана тог одбора.  Станковић је на ту функцију изабран у оквиру квоте која припада социјалистима Пчињског округа. У међувремену, променио је место пребивалишта. Седница Градског одбора је, најпре била заказана за суботу али је због недостатка кворума, састанак заказан за четвртак 22. децембар. Одлука Извршног добија легитимитет тек након потврде Градског одбора. 

Save

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Предлог одлуке о буџету града Врања  за 2017. једна је од најзначајнијих тачака дневног реда сутрашње седнице Скупштине града. Одборници ће разматрати и извештај о извршењу буџета града до краја септембра 2016. На дневном реду, између остaлог, наћи ће се и предлози одлука о изменама и допунама одлука о локалним комуналним, као и локалним административним таксама. Биће разматран  Предлог програма рада  Скупштине града за 2017. и предлог  одлуке о накнадама за услуге које врши градска управа. Расправљаће се и о предлогу одлуке о измени одлуке о одређивању максималног броја запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе града за 2015. годину. Одборници ће одлучивати о предлозима одлука о такси превозу путника, о комуналном уређењу града, о измени програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине у овој години, са финансијским планом. Почетак седнице заказан је у девет сати уз директан пренос на каналу Радио телевизије Врање.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 213 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

11525922
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
1029
15498
42394
10717494
291170
347474
11525922

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.