Политика

Политика

За сутра је заказана 26. седница Скупштине града Врања. Пред одборницима ће бити значајне тачке финансијске природе, као што је ребаланс, задужење, конверзија дугова Симпа. Поједине одлуке везане су за рокове, због чега је и заказана седница, која ће почети у 9 сати, а директан пренос можете пратити на нашем програму.

Последњи пут измењено четвртак, 19 јул 2018 12:40

Председник Скупштине града др Деjан Тричковић сазвао jе за петак 20. jул, 26. седницу градског парламента, на коjоj ће  између осталог бити разматрани предлози Одлука о усваjању Планова детаљне регулациjе између улица Боре Станковића, Ђуре Jакшића и Власинске, као и привредне зоне Бунушевац.

Такође, одборници ће се изjаснити и у вези предлога одлуке о давању сагласности на унапред припремљен план реорганизациjе привредног друштва ,,Симпо“ А.Д. Врање, као и предлога одлуке о измени и допуни Одлуке о постављању мањих монтажних обjеката привременог карактера на териториjи града Врања.

На дневном реду седнице jе и предлог Одлуке о измени одлуке о електронском преносу седница Скупштине града, претрес финансиjских извештаjа jавних предузећа у ликвидацииjи ,,Дирекциjа за развоj и изградњу града Врања“ и ,,Скиjалиште Бесна Кобила“, као и претрес ценовника услуга за послове планирања и уређења простора, техничке прегледе и израду проjектне документациjе JП ,,Завод за урбанизам“. Почетак седнице заказан jе за 9 сати. Седница се може пратити у директном преносу на програму РТВ Врање.

У сали Начелства у Врању, у 11 сати биће одржан састанак у оквиру проjекта ,,Jачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбиjања рада на црно - ,,Реци не раду на црно". На скупу ће, како jе наjављено, говорити Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања, директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић, начелник Пчињског управног округа Срећко Пеjковић и представници послодаваца. Састанку ће присуствовати представници локалних самоуправа из свих општина Пчињског округа, надлежних инспекциjских служби, институциjа и привреде.

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Врању у суботу ће свечаном седницом обележити 28 година рада партије. Биће то прилика да се осврну на резултате и најаве нове активности. Говорећи на отвореном дану за медије Зоран Антић председник врањских социјалиста осврнуо се на тренутну безбедоносну ситуацију и актуелна дневно политичка дешавања у граду.

Последњи пут измењено четвртак, 12 јул 2018 15:37

Данашња седница Градског већа због значаја и обима тема којим су се већници бавили није завршена. Биће настављена сутра, а осим процедуралних одлука, данас су усвојене битне измене и допуне неких докумената.

Последњи пут измењено четвртак, 12 јул 2018 14:50

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Локални путни правци проходни према Барелићу, Пољаници и Кривој Феји - Радио Телевизија Врање https://t.co/6rZOkLVJgP via @tripplesworld
Криза власти у Прешеву - Радио Телевизија Врање https://t.co/e1sqDidU0x via @tripplesworld
У току конкурс за проjекте из области културе - Радио Телевизија Врање https://t.co/wfpGhga3HN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter