A+ A A-

Економија

Председник Александар Вучић у  Москви, између осталог са руским званичницима разговара и о снабдевању гасом. Председник Вучић је навео пример општине са југа Србије. "Кад одете у Владичин Хан, Турци дођу па кажу: "Вучићу, све је сјајно направљено', али рећи ће и: "Доведите нам гас." То нам траже у Житорађи, многим местима у Србији. Потребан нам је гас и гасовод. То је пресудно за реиндустријализацију Србије, за бољи стандард грађана Србије", рекао је председник Вучић у Москви. Министар рударства и енергетике Александар Антић објашњава да се разматра са "Југоросгасом" и са "Србијагасом" алтернативна гасификација јужног правца. ''Сматрамо да гас треба довести и до Владичиног Хана где се планира индустријска зона и у наставку тога до Врања. Нема дилеме да нема привредног раста и развоја без довољно инфраструктуре и снабдевања гасом пре свега нових индустријских зона", напомиње министар Антић.

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Предузетнице, пољопривреднице и жене ангажоване ван радног односа убудуће ће имати право на накнаду зараде за време породиљског одсуства и одсуства са рада ради неге детета, а родитељски додатак за прво дете биће повећан и то са 39.000 динара на 100.000 динара.

То је утврђено Законом о финансијској подршци породици са децом који је усвојила Скупштина Србије.

Прецизирано је да ће право на породиљски додатак, које су до сада имале жене запослене на уговору о раду, бити проширено и на жене које самостално обављају неку делатност, као и оне ангажоване на уговор о делу или на уговор о привременим и повременим пословима.

Примена тог закона почеће од 1. јула 2018. године.

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На последњој седници Градског већа донет је Нацрт плана капиталних инвестиција за период од 2018. до 2022. године. Ради се о стратешком документу у коме су обухваћена 62 капитална пројекта. Ово је један од најважнијих докумената и он ће се наћи и пред одборницима Скупштине града.

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Мало по мало цене ипак скачу, иако је проценат инфлације занемарљив. Тако су цене у малопродаји у октобру биле веће за 2,8 посто у односу на исти месец прошле године. Истовремено просечна зарада исплаћена у октобру 2017. године у односу на исти период прошле године била је већа за само 0,7 посто.  

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У Министарству привреде задовољни су темпом којим иде приватизација, иако се ради о живом процесу, јер се неки уговори и раскидају. Од 560 предузећа из портфолија Министарства остала су нерешена 144, а план је да до краја године та цифра буде између 100 и 120.

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 253 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

15358134
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
9852
12763
22615
14571600
190546
268752
15358134

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.