A+ A A-

Економија

Министарство привреде, је након спроведеног јавног позива, донело одлуку да са 80 милиона динара подржи 40 локалних самоуправа у припреми инфраструктурних пројеката за унапређење индустријских и пословних зона, инкубатора и кластера, обнављање браунфилд локација, као и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре.

Општине и градови са нашег подручја којима је одобрена подршка су: Бујановац, Трговиште и Сурдулица.

Подршка у припреми пројектно-техничке се реализује у оквиру Програма подстицања равномерног регионалног развоја у 2016. години, а Министарство, у зависности од развијености локалне самоуправе, суфинансира у одређеном проценту укупне трошкове израде пројектно-техничке документације, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност пројекта.


 

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Руководство и запослени у Симпу  донекле могу бити задовољни постигнутим резултатима од почетка ове године, каже генерални директор Слађан Дисић. Он оцењује  да је уз  изузетну подршку Владе, ресорног министарства и финансијских институција и Агенција,  Симпо  успео  да растерети биланс, репрограмира дугове  и консолидује пословање.

 

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Робна кућа и Пословни центар „Симпа“ у Београду од 23. марта ове године  експропријацијом су пренети у јавну својину Републике Србије. На предлог државног правобранилаштва и изјашњења Надзорног одбора  Симпа, Градска управа Београда донела је решење о експропријацији. Ово су речи генералног директора „Симпа“ Слађана Дисић, поводом дезинформација које су се појавиле у јавности.

 

 

 

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Европска унија и Влада Швајцарске ће преко развојног програма Европски ПРОГРЕС финансирати са милион и по евра 14 пројеката локалне инфраструктуре у општинама на југоистоку и југозападу Србије. Врању је одобрен пројекат ,,Унапређење инфраструктуре у Слободној зони Врање у оквиру плана детаљне регулације зоне Бунушевац 2". Европски ПРОГРЕС издваја 191.392 евра, а град Врање 21.809 евра. Уговор о реализацији пројекта потписао је градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Течни нафтни гас на пумпама и пунионицама у протекле две недеље поскупео је за пет до десет динара. Литар са 62,9 скочио на 69,9 динара. На неким бензинским станицама, поготово онима поред ауто-путева, цена је достигла и 72,9 динара по литру.

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 241 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

12589714
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
13777
15100
28877
11750060
449810
549942
12589714

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.