A+ A A-

Економија

Сезонски послови су изазов у тешкој финансијској ситуацији. Да ли постоји избор и колике су потребе није прецизно измерено али посла има и за жене и за мушкарце. Дневнице се крећу од 1 200 динара до 40 евра у зависности од врсте посла. Најчешће се ради о пословима у пољопривреди. Берачи малина су у овом периоду најакутелнији, али има посла и на грађевини и у угоститељским објектима. Да ли се и колико заради је прича која се разликује у зависности од тога да ли је приповеда послодавац или радник. Једно је сигурно. Што пре законски буде уређена ова област, пре ће се наћи решење за раднике у сивој зони, јер чак 60% запослених у пољопривреди ради на црно.  

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У Индустриjскоj зони у Бунушевцу грађевинске машине увелико нивелишу земљиште, где ће бити изграђена фабрика ,,Дитре Италиа". Градилиште jе обишао члан Градског већа за комуналну делатност, инфраструктуру и урбанизам Марjан Станковић, где jе разговарао са руководиоцем проjекта Андреом Галом.

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић каже да градски оци  напорно раде не би ли се успоставила финансијска стабилност. Ове речи илуструје податком да је у маjу и jуну на териториjи Града рођено 105 беба коjе у складу са  Одлуком Градског већа добиjаjу по 12.000 динара. На основу тога родитељима новорођених беба уплаћено jе милион 260 хиљада динара из градске касе. ,, Настоjимо да, упркос финансиjским проблемима, обавезе измируjемо на време. Уређуjемо сукцесивно све области jер jе врло битно да постигнемо финансиjску стабилност и да не долазимо у ситуациjу да каснимо са исплатама, поготову када се ради о наjмлађим суграђанима.Истовремено, почели смо да исплаћуjемо и jеднократне новчане помоћи из 2015. године. Укупно има 380 лица коjа више од годину дана чекаjу исплату. И ту смо направили помак, тако да постепено смањуjемо финансиjске обавезе према наjугрожениjоj категориjи становништва," рекао је градоначелник.  

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић, народни посланик Славиша Булатовић, члан Градског већа Марjан Станковић и представници Канцелариjе за локални економски развоj разговарали су са Аном Милић Челебић, начелницом Одељења за инвестициjе у Министарству привреде о изградњи заобилазнице у Индустриjскоj зони. ,,Реч jе о стратешки важноj инвестициjи коjом ћемо, када буде окончана, заокружити jедан процес''- рекао је градоначелник.

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У Београду се одржава годишњи инвестициони скуп под називом ,,Пословни контакти - локална инфраструктура" у чиjем раду учествуjе и градоначелник Врања др Слободан Миленковић. Према наjавама учесницима ће се, између осталих, обратити потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре Зорана Михаjловић и Амбасадор Италиjе у Србиjи, затим председник Привредне коморе Србиjе и представници Конфиндустриjе и Асоломбарда. Инвестицони скуп jе отворен jуче, а Врање су представљали градски већник Марjан Станковић и Наташа Траjковић из Канцелариjе за локални економски развоj. Том приликом одржани су састанци са представницима компаниjа из Италиjе.

Објављено у Економија
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 278 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

11566549
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4687
21502
83021
10717494
331797
347474
11566549

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.