Здравље

Здравље

Обележена је Европска недеља неплодности. Ове године организована је у циљу подизања свести јавности о проблему неплодности, са којим се у Европи суочава више од 25 милиона људи.

Широм Србије почели су бесплатни уролошки прегледи на карцином простате.

Здравствени центар Врање организоваће превентивне прегледе до петка ове недеље сваког дана од 7 до 20 часова. Сви мушкарци заинтересовани за преглед биће подвргнути тестирању вредности ПСА, ректалном прегледу и ултразвучном прегледу тестиса код млађе популације. За ове прегледе није потребан лекарски упут и могу да их обаве и грађани без здравственог осигурања.

Министарство здравља Републике Србије, у сарадњи са стручњацима из области урологије, проценило је да је потребно потенцирати овакве активности, јер се болест може излечити  уколико се открије на време.

Иначе, сваке године у Србији од рака простате оболи 2400 мушкараца, а 800 њих чак подлегне болести.

Иако многи лекови који се користе за снижавање крвног притиска могу да буду штетни, не повлаче се са тржишта. Како наводе из Агенције за лекове и медицинска средства, мере опреза нису на одмет, али места паници нема.

Последњи пут измењено понедељак, 19 новембар 2018 15:20

У току су завршни радови на партерном уређењу око новог Хируршког блока, које је данас обишао градоначелник Врања. Градоначелник и директорка Здравственог центра истакли су да ће током децембра много тога бити завршено око и у самом Хируршком блоку.

Последњи пут измењено понедељак, 19 новембар 2018 13:27

Свети Козма и Дамјан је слава Апотекарске установе ''Врање''. Тим поводом али и поводом Светског дана борбе против дијабетеса, испред Апотеке на шеталишту организована је акција бесплатног мерења шећера у крви.

Последњи пут измењено среда, 14 новембар 2018 14:37

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Јединствена Србија предлаже бесплатан превоз за грађане Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/IiV4pve4nE via @tripplesworld
Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter