Здравље

Здравље

Поводом празника Материце Коло српских сестара "Преподобна Анастасија" даривало је породиље и труднице пакетићима за бебе у виду одеће и хигијене неопходне за прве породиљске дане. Ово је трећа година заредом како Коло посећује врањско породилиште уочи празника. Директорка Здравстевног центра, Љиљана Антић, захвалила је чланицама кола на овом хуманом чину. Тренутно се у породилишту налази 14 породиља и 10 трудница.

 

Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:03

Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" и национална референтна лабораторија Института "Торлак" потврдили су да је грип стигао у Србију. У питању је тип вируса А(H1)pdm09, а тај сој садржи и овогодишња препоручена вакцина против грипа коју су добијали грађани Србије у домовима здравља.

У наредним недељама можемо да очекујемо повећан број оболелих. Лабораторијска потврда грипа за ово доба године је сасвим очекивана и уобичајена, кажу стручњаци.

Мере превенције су уобичајене – избегавати блиске контакте са оболелим особама, боравак у затвореним просторима где се налази велики број људи, покривати нос и уста папирном марамицом и прати руке топлом водом и сапуном.

Они који су већ оболели, требало би да избегавају одлазак у веће групе људи и на тај начин допринесу спречавању ширења вируса.

 

Извор: РТС и РТВ Врање

 

Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:34

Гостујући у емисији ''Интервју'' докторка Љиљана Антић, директорка Здравственог центра у Врању, истакла је да је доста тога урађено од како је она на овој позицији, а њен циљ управо је био тај, да унесе промене тамо где су оне неопходне. Свакако, најзначајнији пројекат је завршетак Хируршког блока.

 

Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:35

Медицинске сестре добиће већу заштиту и могућност напредовања уз помоћ Националне асоцијације удружења здравствених радника. То им је предочено на данас одржаном састанку у Здравственом центру у Врању.


 

Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:35

Трећу годину за редом позориште „Бора Станковић“ увесељава малишане који се налазе на врањском Одељењу педијатрије. Извођењем представе „Кад озебе Деда Мраз“ глумци су унели празнично расположење и деци улепшали болничке дане.

Последњи пут измењено понедељак, 24 децембар 2018 19:56

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Само лети, петком и суботом музика до један иза поноћи - Радио Телевизија Врање https://t.co/GosqNsI9Dk via @tripplesworld
Књижевна радионица за средњошколце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7YwZ7I3rdh via @tripplesworld
Песник Горан Тадић приредио хуманитарно и вече љубавне поезије у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/iagG6fw7jc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter