Здравље

Здравље

Скоро две трећине ђака у Србији има лоше држање тела. У дечјим картонима су све чешће дијагнозе болести насталих лошим држањем кичме. Оне се најчешће открију на систематским прегледима. Осим школских активности, важно је обратити пажњу и на спорт, јер се деца све мање играју, а све више времена проводе у седећем положају.

Последњи пут измењено четвртак, 30 август 2018 15:45

Овог лета у Србији је забележено 250 случајева убода пчела, оса и стршљена, од чега се пет завршило фатално. И у околини Врања је за само месец дана било неколико драматичних прича, које су се срећно завршиле по њихове актере. Поуке говоре да треба брзо реаговати и сарађивати са медицинским екипама.  

Последњи пут измењено четвртак, 23 август 2018 15:20

Пацијенти који болују од тешких болести ускоро ће имати прилике да се у верским кутковима на одељењима помоле Богу. Следећи корак биће постављање мале капеле у кругу ове установе.

Рој оса изубадао је мештанина планинског села Клисурица данас око 10 сати. Служба Хитне помоћи врањског Здравственог центра је одмах кренула пут Клисурице и при том дала упутства његовим најближим да и они повезу унесрећеног човека возилом њима у сусрет. Негде на пола пута су се срели и пружили прву помоћ човеку који је био у озбиљном стању, каже начелник службе доктор Предраг Стојановић. Пацијент је стабилизован и налази се на опсервацији у Служби за пријем и збрињавање ургентних стања.

Нова начелница Пнеумофизиолошког одељења биће докторка Јелана Андонов, специјалиста пнеумофизиологије, а Одељења ОРЛ др Марија Стефановић, специјалиста оториноларингологије.

Здравствена станица у Врањској Бањи такође је добила нову начелницу и то је докторка медицине  Светлана Јовановић Џикић.

Од недавног доласка на чело Здравственог центра Врање докторке Љиљане Антић, специјалисте интерне медицине, именована је и нова начелница Гинеколошко акушерског одељења др Гордана Ђорђевић, специјалиста гинекологије, на Одељењу хирургије постављења је докторка хирург Светлана Михајловић.

У Служби Хитне помоћи нови начелник је доктор Предраг Стојановић, специјалиста ургентне медицине, у Лабораторији болнице доктор Станиша Станојев, специјалиста клиничке биохемије, а за главну сестру Здравственог центра постављена је Јасмина Ристић. 

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Локални путни правци проходни према Барелићу, Пољаници и Кривој Феји - Радио Телевизија Врање https://t.co/6rZOkLVJgP via @tripplesworld
Криза власти у Прешеву - Радио Телевизија Врање https://t.co/e1sqDidU0x via @tripplesworld
У току конкурс за проjекте из области културе - Радио Телевизија Врање https://t.co/wfpGhga3HN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter