Здравље

Здравље

На територији града Врања забрањена је производња, али и промет генетски модификоване хране и та ће се одлука Скупштине доследно спроводити. Подсетимо, на седници градског парламента одборници су донели Декларацију којом се наш град проглашава територијом без генетски модификованих организама, што је предуслов за дугорочнију бригу о здрављу становништва.

Последњи пут измењено уторак, 26 фебруар 2013 12:47

Министарство пољопривреде Србије објавило је списак узорака млека шест највећих млекара у Србији у којима је установљено присуство повишеног нивоа афлатоксина М1. На списку се налазе млекаре, назив млека и датум рока употребе.

Последњи пут измењено четвртак, 21 фебруар 2013 13:24

Ванредна инспекцијска контрола млека и млечних производа у Србији је у току. Коначне званичне резултате ресорно Министарство саопштиће сутра. Разлог контроле је сумња да је, пре свега у свежем млеку, примећено присуство афлатоксина, канцерогеног отрова.

Последњи пут измењено уторак, 19 фебруар 2013 15:00

Концентрација чађи и азотних оксида у Врању у зимским месецима је повећана, што је и очекивано, због сагоревања фосилних горива у индивидуалним и јавним котларницама. Међутим, по квалитету ваздуха и на основу средње годишње концентрације загађивача, Врање се налази у првој категорији градова, што значи да Врањанци удишу један од најчистијих ваздуха у земљи.

Последњи пут измењено уторак, 19 фебруар 2013 13:16

У Србији годишње од рака оболи око 300 малишана. Њихова борба за излечење је веома тешка, дуготрајна и неизвесна. Годинама на то указују родитељи оболеле деце и на њихову иницијативу Министарство здравља је од ове године у свој календар јавног здравља увело обележавање 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака.

Последњи пут измењено уторак, 12 фебруар 2013 13:31

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter