Здравље

Здравље

Предстоји нам период високих температура и тропских врућина које неповољно утичу на здравље. Посебно ''вребају'' сунчаница и топлотни удар. Деца су издржљивија на сунцу али то не значи да смеју да буду изложена високим температурама усред дана, када је сунце најјаче.

Последњи пут измењено уторак, 07 август 2018 15:19

Новоименовани вршилац дужности директора Здравственог центра др Љиљана Антић, обратила се јавности саопштењем у коме моли за стрпљење, разумевање и довољно времена да се упозна у потпуности са затеченим стањем. У саопштењу наводи да жели да са сарадницима направи радну стратегију о чему ће јавност благовремено обавестити. Др Љиљана Антић именована је за вршиоца дужности директора врањског Здравственог центра 3. августа.

Последњи пут измењено понедељак, 06 август 2018 14:47

У току је недеља дојења. У врањском породилишту и службама које су подршка мајкама и бебама, активно се ради на промоцији дојења као најбољем избору исхране детета. 

Последњи пут измењено петак, 03 август 2018 14:46

Докторка Љиљана Антић, специјалиста интерне медицине, решењем Министарства здравља постављена је за вршиоца дужности директора Здравственог центра Врање, након оставке досадашњег директора др Драгана Величковића. Др Антић у предходном периоду, скоро две године обављала је функцију управнице Болнице. Иза себе има 28 година лекарског искуства, а у Здравственом центру Врање запослена је од 2000. године. Прва је жена доктор на челу врањског центра. На њеном доскорашњем месту управника Болнице, долази др Саша Ђорђевић, хирург. Управница Дома здравља остаје др Јадранка Ајановић, начелница Службе за финансије биће дипломирани економиста Јадранка Митић, а руководилац свих немедицинских служби дипломирани правник, Лидија Стојковић.

 

Последњи пут измењено петак, 03 август 2018 13:04

Да временске прилике могу бити важан фактор који утиче на здравље људи, знало се још у старој Грчкој. Временска колебања су веома изражена и готово да нема особе која не реагује на променљиве временске прилике. Постоји читав низ ризичних категорија, а проблем због времена могу имати и здраве особе, каже специјалиста интерне медицине др Марина Рашић Поповић.

Последњи пут измењено четвртак, 02 август 2018 14:32

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Локални путни правци проходни према Барелићу, Пољаници и Кривој Феји - Радио Телевизија Врање https://t.co/6rZOkLVJgP via @tripplesworld
Криза власти у Прешеву - Радио Телевизија Врање https://t.co/e1sqDidU0x via @tripplesworld
У току конкурс за проjекте из области културе - Радио Телевизија Врање https://t.co/wfpGhga3HN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter