Здравље

Здравље

Највећи Здравствени центар на југу Србије, ка коме гравитира 250 хиљада становника из округа и 40 хиљада из Косовског поморавља,  има проблема са специјалистичким кадром. Директорка центра Љиљана Антић, настоји да овај проблем реши уз помоћ надлежног министарства и очекивања су да ће Врање добити одобрење за запошљавање медицинара.

Последњи пут измењено понедељак, 03 децембар 2018 13:15

Млади људи неретко постају конзументи психоактивних супстанци. Упркос сталним апелима и упозорењима да се дрогама одсечно и јасно каже ''не'', чини се да је ова болест модерног доба присутна свуда око нас.

Последњи пут измењено петак, 30 новембар 2018 14:53

Поводом 90. годишњице основања Завода за јавно здравље у Врању, промовисана је монографија "Трагом доктора Томе М. Јовановића". Аутори монографије доктор Вукашин Антић, доктор Светлана Стојановић и историчар Видан Богдановић говорили су о доктору Томи Јовановићу, оснивачу ове здравствене установе.

Књига је истовремено и значајан документ о историји лекарства и животу и здравственим приликама становника југа Србије,истакао је на промоцији доктор Зоран Вацић, председник Секције за историју Српског лекарског друштва.

Превентивни прегледи који су почели у понедељак у врањском Здравственом центру, трају још данас. Обзиром да је значај превентивних прегледа велики, Министарство здравља организовало је 11 оваквих прегледа, који су се у протеклом периоду одвијали сваке последње недеље у месецу.

Последњи пут измењено петак, 23 новембар 2018 15:57

Обележена је Европска недеља неплодности. Ове године организована је у циљу подизања свести јавности о проблему неплодности, са којим се у Европи суочава више од 25 милиона људи.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter