Здравље

Здравље

Градоначелник Врања Слободан Миленковић разговарао jе са младим лекарима, коjи су обухваћени проjектом пружања примарне здравствене заштите становништва у руралним подручjима и периферним градским насељима. Уговор о ангажовању 17 лекара потписан jе у априлу ове године, а средства у износу од 12 милиона динара издваjаjу се из буџета града Врања.

На састанку jе било речи о досадашњем току реализациjе проjекта, као и предлозима и сугестиjама за његово унапређење у наредноj години. Поменути проjекат jе у складу са Акционим планом за спровођење Стратегиjе jавног здравља за период 2018/2025. година, и Врање jе jедан од ретких градова у Србиjи у коjем се он реализује.

Последњи пут измењено петак, 14 септембар 2018 16:53

Светска здравствена организација упозорава на  тренд раста броја оболелих од рака дојке. То је главни узрок смрти од рака међу женама.У Пчињском округу бележи се раст броја оболелих од ове болести.

Последњи пут измењено петак, 14 септембар 2018 18:47

Бављење спортом је најбољи начин за неговање здравог стила живота. Велики број деце често се опроба у више различитих спортова. По мишљењу лекара спортске медицине, од љубави према спорту мора бити важнији доказ о здравственом стању. Спортски клубови у обавези су да своје чланове обавесте о овој обавези пре него почну са тренинзима.

Пацијенти Пчињског  округа и Косовског поморавља  до краја године,  здравствену негу ће добијати у новом Хирушком блоку. Град је расписао тендер за завршетак финалних  грађевинских радова и очекује се да се овај комплекс у оквиру Здравственог центра отвори до краја године.

 

Последњи пут измењено уторак, 11 септембар 2018 14:27

Иако је рак грлића материце излечив у раној фази , у свету сваке године преко пола милиона жена умире од овог обољења. Главни проблем је у томе што тек свака пета жена одлази на редовне гинеколошке прегледе, где се и могу открити промене на грлићу материце пре него што поприме малигни каракатер. О овој теми разговарали смо са гинекологом др Гораном Радојчићем у емисији ''Здраво да сте'' која ће бити емитована на каналу Радио телевизије Врање у уторак од 17 сати и 5 минута.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Само лети, петком и суботом музика до један иза поноћи - Радио Телевизија Врање https://t.co/GosqNsI9Dk via @tripplesworld
Књижевна радионица за средњошколце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7YwZ7I3rdh via @tripplesworld
Песник Горан Тадић приредио хуманитарно и вече љубавне поезије у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/iagG6fw7jc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter