Здравље

Здравље

Саветовалиште за добровољно поверљиво саветовање и тестирање Завода за јавно здравље, организује бесплатно тестирање на антитела на ХИВ вирус. Овакве акције имају дугу традицију и организују се у трећој недељи маја у знак сећања на људе преминуле од ХИВ вируса.

Последњи пут измењено петак, 18 мај 2018 14:38

У врањском Здравственом центру у недељу је заказана још једна акција бесплатних превентивних прегледа. Биће организовани прегледи младежа, интернистички прегледи са ЕКГ-еом и мерењем крвног притиска и лабораторијске анализе утврђивања нивоа холестерола и триглицерида, за које наглашавају да 12 сати пре прегледа не треба конзумирати храну. Од 8 до 16 сати грађани ће моћи да ураде ове медицинске анализе, а запослени ће радити у две смене.

Последњи пут измењено петак, 18 мај 2018 11:29

Поводом 12.маја Дана медицинских сестара, Удружење здравствених радника Пчињског округа организовало је свечаност на којој су награђене најбоље медицинске сестре и техничари.  

Доктор Слађан Маринковић Цака именован је за начелника Одељења ортопедије врањске болнице. Он је на челу овог одељења заменио доктора Душана Алексића. Слађан Маринковић је магистар медицинских наука и специјалиста ортопедије са трауматологијом.

 

Српско лекарско друштво организује састанак секције за историју медицине на којој ће бити речи о историји развоја српских бања.

О развоју Врањске Бање и бањског лечења у периоду од 1879-1914. говориће др Зоран Вацић. О градитељству Врањске Бање говориће др Гордана Митровић.

О једном од најпознатијих  лекара са ових простора доктору Сретену З.Николићу излагаће др Јелена Јовановић Симић.

Професор Велимир Булатовић беседиће о Врањској Бањи кроз историју.

Састанак секције Српског лекарског друштва заказан је за петак 4. мај 2018. у 19 сати у објекту Специјалне болнице за рехабилитацију „Кичер“ у Врањској Бањи.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Локални путни правци проходни према Барелићу, Пољаници и Кривој Феји - Радио Телевизија Врање https://t.co/6rZOkLVJgP via @tripplesworld
Криза власти у Прешеву - Радио Телевизија Врање https://t.co/e1sqDidU0x via @tripplesworld
У току конкурс за проjекте из области културе - Радио Телевизија Врање https://t.co/wfpGhga3HN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter