Здравље

Здравље

Свечаном академијом у Дому Војске, врањски Завод за јавно здравље, обележио је 90-ту годишњицу постојања и рада. На свечаности је сваком госту даривана монографија која је урађена за ову прилику. Приказан је филм о историјату Завода за јавно здравље. Граду, институту Батут, заслужним колективима и појединцима уручене су захвалнице. Свечаности су присуствовали директорка Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“, градоначелник, председник Скупштине, чланови руководства града, представници војске, полиције, директори јавних предузећа и установа и бројни гости.

Последњи пут измењено петак, 09 новембар 2018 16:50

Завод за јавно здравље обележава јубилеј, 90 година од оснивања. Тим поводом ће данас у Дому Војске са почетком у 12 часова бити  организована  свечана академија. Ова здравствена установа основана је 1928.године као Дом народног здравља решењем бана Моравске бановине  Краљевине Југославије.  Као државна установа за обављање свих облика превентивне медицинске делатности од општег интереса, Завод за здравствену заштиту функционише од 1961.године када је трансформисан такозвани Хигијенски завод.

Последњи пут измењено петак, 09 новембар 2018 11:18

Тимови за борбу против наркоманије који ће своја знања пренети деци и родитељима у школама, како је раније било најављено, завршили су едукацију и завршен је први круг предавања. Једнодневна едукација свих чланова тимова за подручје Пчињског, Нишког, Јабланичког и Пиротског округа спроведена је у Нишу. Предавачи су били представници свих установа које представљају и чланови тима.

Последњи пут измењено четвртак, 01 новембар 2018 15:52

По Закону, сваки пацијент има право на здравствену заштиту. Одређено је да сваки пацијент има свог изабраног лекара, у свим службама примарне здравствене заштите, како у самом Дому здравља, тако и у околним сеоским и градским амбулантама.

Последњи пут измењено понедељак, 29 октобар 2018 15:22

У Здравственом центру у Врању спроведена је још једна акција бесплатних превентивних прегледа. Рађене су лабораторијске анализе на холестерол и триглицериде, али и мамографски и ултразвучни прегледи.

Последњи пут измењено понедељак, 29 октобар 2018 13:46

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter