A+ A A-

Здравље

Контрола ваздуха показује да су тренутно присутна поленова зрна корова и трава, чији ће полен бити актуелан до краја октобра. Концентрације овог полена не прелазе праг осетљивости, а с обзиром да је интензивно цветање трава завршено током јунa не очекују се вредности изнад дозвољених и у наредном периоду.

Објављено у Здравље
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Лекари из Ниша поново ће долазити у Врање за најтеже пацијенте. На плус скоро 40 и здраве особе не могу на пут, а како онда да путују они који трпе највеће болове. Недолазак лекара из Ниша је срећом кратко трајао, иако није требао ни да се деси, ипак менаџмент Здравственог центра успео је да се избори за поновне прегледе у Врању.

Објављено у Здравље
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Четворо радника Апотеке, који су претходно отпуштени, враћени су на посао, кажу у Инспекцији рада. Преосталих четворо, који су поднели захтев овој Инспекцији одбијени су. Здравствена установа ''Апотека Врање'' упутила је жалбу на одлуку Инспекције рада, као и одбијени радници. Шта ће се даље дешавати по овом питању, показаће време и одлуке надлежних органа.

Објављено у Здравље
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На рачуну врањског Здравственог центра нема више пара за конзилијуме лекара из Ниша који су долазили да прегледавају најтеже, онколошке пацијенте. ''Месечно смо плаћали око 170 хиљада динара за те потребе из соспствених средстава и три године покривали трошкове, иако је то обавеза републичког Фонда за здравствео осигурање'' каже управник Опште болнице др Звонимир Ђорђевић. Од недавно онколошки пацијенти из Враања и округа одлазе на конзилијуме у Ниш, јер више нема пара. ''Од самог почетка смо покушавали да постигнемо договор са РФЗО и Министарством здравља, али на бројне дописе нису одговарали. Дуго смо се борили са тим, а ево и данас је директор Владимир Стаменковић у Нишу, где ће покушати да ипак, договори долазак лекара у Врање, јер се ради о пацијентима који највише пате'', истиче Ђорђевић. Иако смо небројено пута покушали да ступимо у контакт са директором РФЗО у Врању Велибором Антонијевићем, нисмо успели. Тако смо остали ускраћени за одговор на питање, да ли ће фонд покрити трошкове за долазак Конзилијума из Ниша, како тешки пацијенти не би морали да путују тамо.

Објављено у Здравље
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На приче о наводном повратку Ержике Антић на  место директорке Завода за јавно здравље реаговала су два репрезентативна синдиката ове јавне установе. Представници Синдиката запслених у здравству и социјалној заштити и Новог синдиката наводе да  гласине о смени актуелне директорке Милене Мишић долазе из СНС и да они то неће допустити.  Наглашавају и да је Ержика Антић упамћена по малверзацијама и лошем пословању те да ће борбу против њеног повратка радикализовати уколико то буде потребно. У Савету за здравство СНС кажу да није било никаквог разговора о смени актуелне директорке Завода за јавно здравље.

Објављено у Здравље
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 174 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

12563223
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
2386
10527
2386
11750060
423319
549942
12563223

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.