Здравље

Здравље

Са доласком топлих дана дошли су и крпељи. Убод овог ситног паразита обично прође без последица али може узроковати и лајмску болест. Истраживања говоре да је 30 посто крпеља заражено. У нашем округу већ су забележени случајеви лајмске болести.

Последњи пут измењено понедељак, 16 април 2018 14:37

Са почетком пролећа и цветања дрвећа многи људи се суочавају са алергијом на полен. Они имају врло непријатне симптоме, који могу бити упорни и утицати на квалитет живота. Алергијске реакције најчешће изазивају полен леске, јове, тополе, врбе, белог јасена и брезе.

Последњи пут измењено петак, 13 април 2018 14:56

Спас за све оне који сатима чекају испред ординација или путују из планинских предела до лекара, стигао је од локалних власти. Наредних 8 месеци, 17 новозапослених лекара биће распорећено у сеоске месне заједнице, Службама Хитне помоћи и Кућне неге и у амбулантама у граду Њих ће у том периоду плаћати локална самоуправа.

Последњи пут измењено четвртак, 05 април 2018 14:23

У Србији почиње и вакцинација деце од бактерије пнеумококе која изазива упалу плућа, а од које годишње у свету умре више од милион и по људи, махом деце млађе од пет година. Вакцина је обавезна за сву децу која су рођена од почетка ове године. Министар здравља Златибор Лончар рекао је да је увезено 165.000 доза, које су распоређене у домове здравља. За бебе од два месеца обавезне су три дозе, а све иде о трошку државе, рекао је министар Лончар.

Око 350 грађана обавило је бесплатан превентивни преглед у јучерашњој акцији у Здравственом центру у Врању. Сви заинтересовани су могли  да ураде ултразвучни преглед абдомена, преглед меланома, односно младежа и гинеколошке прегледе.

Последњи пут измењено понедељак, 26 март 2018 12:47

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Локални путни правци проходни према Барелићу, Пољаници и Кривој Феји - Радио Телевизија Врање https://t.co/6rZOkLVJgP via @tripplesworld
Криза власти у Прешеву - Радио Телевизија Врање https://t.co/e1sqDidU0x via @tripplesworld
У току конкурс за проjекте из области културе - Радио Телевизија Врање https://t.co/wfpGhga3HN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter