Култура

Култура

Светосавске светковине, посвећене првом српском просветитељу и духовнику, које се по двадесет трећи пут одржавају у нашем граду, и ове године обухватиле су, поред књижевних, музичких и сценских приказа, и иконописачку радионицу. Радионицу су ове године држали мати Екатерина из манастира Павлица и отац Николај из манастира Свети Прохор Пчињски.

Последњи пут измењено уторак, 22 јануар 2013 14:10

Светосавском химном у извођењу хора Музичке школе ''Стеван Мокрањац'' и беседом градоначелника Зорана Антића о првом српском просветитељу Светом Сави, вечерас је у Врању почела културно - просветна и духовна манифестација Светосавска недеља. Трајаће све до Савиндана 27. јануара.

Последњи пут измењено понедељак, 21 јануар 2013 22:13

Припреме за шести музички фестивал RELOAD, по коме је Владичин Хан већ постао препознатљив и ван граница наше земље, увелико трају.

У Врању ће у понедељак почети “Светосавска недеља”, беседом градоначелника Зорана Антића о првом српском просветитељу Светом Сави и химном посвећеном првом српском архиепископу, у извођењу хора Музичке школе. Ова културно - просветна и духовна манифестација трајаће до недеље, 27. јануара.

Последњи пут измењено петак, 18 јануар 2013 13:07

Експанзија електронских издања књига озбиљно угрожава читаност, али и чланство у библиотекама. Желели смо да проверимо каква је посећеност у библиотеци у Врању и да ли наши суграђани читају.

Последњи пут измењено среда, 16 јануар 2013 14:06

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter