Култура

Култура

Отворен је 15. по реду међународни фестивал документарног филма под називом "Документ 2018." Најпре је оснивач фестивала и добитник бројних награда Слађан Стојановић Френки представио овогодишњи фестивал, а затим су и редитељи неких од прича које ће се наћи на репертоару приближили укратко своју идеју публици. Документ 2018. отворио је градоначелник Миленковић, а први приказани филм је "Wongar" у режији Андријане Стојковић. До уторка, када је последњи фестивалски дан на репертоару ће се наћи двадесетак документарних прича. Улаз на све пројекције је бесплатан.

Последњи пут измењено понедељак, 03 децембар 2018 11:49

Овогодишња Књижевна колонија у Врању затворена је гостовањем доктора Бошка Сувајџића, универзитетског професора и књижевника. На књижевној вечери говорио је о значају Вука Караџића, као књижевника и о нашој народној књижевности, коју је оценио као једину класику коју као народ имамо. О томе и изворима његовог песничког стваралаштва, са њим је разговарала професор доктор Ана Стишовић Миловановић.

 

Последњи пут измењено петак, 30 новембар 2018 21:25

Под покровитељством Града Врања, у организациjи Удружења ,,Документ 06" и Дописништва РТС-а, у Дому воjске у Врању, од 1. до 4. децембра биће одржан 15. Међународни фестивал документарног филма под називом ,,Документ 2018". Организатор ове престижне манифестациjе jе Слађан Стоjановић Френки. Проjекциjе ће бити у Дому воjске, а улаз jе бесплатан.

Документи

Програм фестивала

Изузетно књижевно вече приредили су у Врању писца за децу, Мирослав Kокошар и Тоде Николић. Своје стихове пуне хумора казивали су, праћени раздраганом млађом, али и старијом публиком.

 

Последњи пут измењено четвртак, 29 новембар 2018 15:23

Вишеструко награђивани писци за децу Тоде Николетић и Мирослав Кокошар приредили су школарцима и родитељима изузетно књижевно вече у Врању. Казивали су своје стихове пуне хумора а на сцени су заједно наступали са најмлађима. Ученици Основне школе "Јован Јовановић Змај" приредили су им изненађење, рецитујући њихове стихове.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter