Култура

Култура

Галерија Народног музеја у Врању ове године организовала је до сада више од 20 самосталних и колективних ликовних изложби. Истовремено је у овом простору реализовано и више културних манифестација, као и поставки везаних за археолошке, историјске и друге врсте изложби.

У Галерији Народног музеја у Врању отворена је изложба дигиталних инсталација под називом "Ре:организација", коју је приредило троје ликовних уметника из Београда и Новог Сада.

У Галерији Народног музеја у Врању отворена је изложба инсталација под називом "Ре:организација" троје ликовних уметника из Београда и Новог Сада.  Дигиталним радовима врањској публици представили су се Жељка Момиров, Љубомир Вучинић и Ђорђе Арнаут. Радови су резултат истраживања и прилагођавања у изложбеном простору рекао је на отварању Ђорђе Арнаут.

У Врању је отворена изложба под називом „Бујно затишје пре буру“ о стању у науци уметности и култури у Бечу пред почетак Великог рата.

 

Последњи пут измењено четвртак, 15 новембар 2018 15:53

„Вуков Рјечник у српској лексикографији и култури“, назив је предавања које је у Врању одржала доктор Рајна Драгићевић, професор Филолошког факултета у Београду. Предавање је организовано поводом 200. годишњице објављивања српског „Рјечника“ Вука Стефановића Караџића.

Последњи пут измењено четвртак, 15 новембар 2018 14:49

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter