Култура

Култура

Завршен је 63. Сајам књига, а врањска библиотека је и ове године обогатила своју понуду новим насловима. Александра Антић из градске библиотеке каже да се сваке године труде да споје интересовања читалаца са актуелним трендовима и да набаве што већи број наслова.

Ретроспективна изложба са 80 слика у уљу Весне Маринковић Станковић, под називом „Магични свет“ отворена је у Галерији Народног музеја у Врању. Уметница је паралелно приредила и изложбу у Галерији Народног универзитета, где је представљено двадесетак слика насталих ове године.

Последњи пут измењено уторак, 30 октобар 2018 13:43

Ретроспективна изложба у уљу, Весне Маринковић Станковић, под називом „Магични свет“ отворена је у Галерији Народног музеја у Врању. Пред бројним посетиоцима изложено је 80 слика, које снажно, експресивно сажимају реални свет у симболе, истакла је кустос Галерије Мирјана Јовановић. Ове слике настале су у претходних 16 година. Ауторка је паралелно приредила и изложбу у Галерији Народног универзитета, где је представљено 20-ак слика насталих ове године. Весна Маринковић Станковић се поред уметничког, бави и педагошким радом у Ликовној радионици.

Представом „Како одржавати фикус“, ужичког народног позоришта, у режији Југа Ђорђевића,затворени су 38.„Борини позоришни дани“. Гласовима публике, од укупно шест представа, најбољим је проглашен комад  „Битеф“ театра- „Североисток“ у режији Јане Маричић.

Последњи пут измењено понедељак, 29 октобар 2018 15:16

Представом "Како одржавати фикус" ужичког Народног позоришта, у режији Југа Ђорђевића, у Врању је затворен  овогодишњи фестивал  38. "Борини позоришни дани". Најбољом представом фестивала, према гласовима публике, проглашен је комад "Североисток" у режији Јане Маричић.

Градоначелник Слободан Миленковић рекао је да ће наредни  позоришни фестивал у Врању бити одржан у обновљеном позоришту. До средине априла 2019. биће завршени грађевински радови, када почиње опремање ентеријера.

Последњи пут измењено петак, 26 октобар 2018 22:20

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter