A+ A A-

Култура

У Врању је одржан 6. Међународни фестивал пантомиме "Фантом фест". Организатор фестивала  је Међуопштинска организација глувих и наглувих.

Објављено у Култура
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Санација  и  конзерваторско - рестаураторски радови на Музеј кући ''Боре Станковића''  и на згради музеја у оквиру комплекса Пашиних конака,  још нису почели.  Скоро 10 милиона је Министарство културе преко пројекта „Градови у фокусу“ доделило Врању за пројекат „Врањском калдрмом“. И док град бира извођача радова, у музеју планирају исељење вредних  експоната.

Објављено у Култура
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У Врању је отворен 6. међународни фестивал пантомиме "П(х)антомфест". Организатор фестивала је међуопштинска организације глувих и наглувих Врање, чији су чланови одиграли представу "Прва суза" по тексту Боре Станковића. Фестивал је отворила градска вецница Зорица Јовић.

Током вечери наступио је и француски пантомимичар Герасим Дишлијев са представом под називом "Ван Места". На "П(х)антомфесту" представу ће одиграти и светски познати Бил Бауерс из Њујорка.

Објављено у Култура
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Вечерас ће свечано бити отворен 6. Међународни фестивал пантомиме – П(х)антомфест. Почетак фестивала заказан је за 20 сати у Дому војске. Почеће заjедничким извођењем пантомимичарске тачке - пресецање замишљене црвене врпце .

Одмах након отварања, биће премиjерно изведена представа пантомиме по мотивима приче Боре Станковића „Прва суза“, у режиjи Траjчета Гjоргиева, настала у продукциjи Фестивала. Тако ће наjчувенијег писца из Врања по први пут играти глуве и наглуве особе и то у представи пантомиме, без речи.

Исте вечери, од 21 сат биће изведена  представа „Ван места“, Герасима Дишлиjева. Познати пантомимичар из Париза и своjевремено асистент чувеног Марсела Марсоа приказаће jезиком театра, покрета и пантомиме авантуре обичног човека баченог у "необичност" позоришта.

Другог фестивалског дана, први пут у Србиjи на П(х)антомфесту наступиће америчка пантомимичарска звезда Бил Бауерс са представом „Више од речи“.

Пратећи програм 6. П(х)антомфеста посебно jе занимљив: познати амерички пантомимичар Бил Бауерс ће првог фестивалског дана, одржати презентациjу са елементима дискусиjе под називом „Пантомимичар на путу: Путовање са Билом Бауерсом“, док ће сутрадан македонски пантомимичар Мето Jанакиевски извести експериментални програм „Пантомима излази на улицу“. Овог пута он ће у пешачкоj зони Главне улице у Врању играти „обичног пантомимичара“ расположеног за „разговор“.

 

 

 

Објављено у Култура
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“, група „Џез поези кабаре“  из Бањалуке приредила је кабаретско џез вече у Дому војске у Врању.

Објављено у Култура
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 102 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

14724521
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
1989
9350
20596
13940280
115652
346726
14724521

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.