Култура

Култура

У Епархији врањској промовисани си мемоари архимандрита Јована Радосављевића, који живи 80 година у монаштву Српске православне цркве. Ово дело вредан је документ о једном времену, али и  духовницима  који су му били учитељи.

Последњи пут измењено понедељак, 24 децембар 2018 15:21

Kрај ове године у Галерији Народног музеја у Врању обележен је отварањем изложбе фотографија, литографија и личних предмета Анастаса Јовановића, првог српског и европског фотографа, једне од најинтригантнијих личности модерне српске историје.

Последњи пут измењено понедељак, 24 децембар 2018 15:11

Велина Стаменковић и њени другови из основне школе ''Вук Караџић'' у Врању учествовали су на хуманитарном концерту и тако се укључили у акцију прикупљања новчаних средстава за угрожену породицу из села Стропско.

Последњи пут измењено понедељак, 24 децембар 2018 14:27

Победа у Великом рату биће обележена под називом „Вече сећања уз гусле“ у Дому војске у Врању. У организацији града и Савеза удружења бораца НОР-а наступиће народни гуслари Марко Шћепановић, Славко Јекнић и Властимир Бараћ. У програму учествује и хор музичке школе Стеван Мокрањац“. Почетак је заказан за 18 сати.

Мемоари оца Јована Радосављевића, који у монаштву живи већ 80 година, промовисани су у епархији врањској. У мемоарима је описао свој живот од искушеничких дана до данас. О књизи и њему као личности говорили су владика врањски Пахомије, професор доктор Сунчица Денић Михаиловић, као и представници манастира Kовиљ и Призренске богословије. Архимандрит Јован Радосављевић је у епархији врањској од 1993. године и живи у манастиру Свети Стефан.

Последњи пут измењено субота, 22 децембар 2018 00:31

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter