Култура

Култура

Овогодишња богата изложбена делатност Галерије Народног музеја у Врању биће заокружена изложбом првог српског литографа и фотографа Анастаса Јовановића. У наредној години  планирано је неколико изузетно значајних изложби и домаћих и иностраних сликара.

Последњи пут измењено уторак, 18 децембар 2018 14:55

Архитекта по образовању, а истовремено талентовани писац и сликар, наш суграђанин Драган Ђорђевић промовисао је своју другу књигу, која представља аутобиографску исповест. Под називом „Поздрави из Јенеа“ књига говори о догађајима из 1984. када је Ђорђевић у војсци боравио у Вуковару, а који су му оставили трајно сећање.

Последњи пут измењено понедељак, 17 децембар 2018 15:31

Своју другу књигу под називом "Поздрави из ЈеНеА" промовисао је наш суграђанин, архитекта Драган Ђорђевић. Ово аутобиографско дело сведочи о данима које је аутор провео у војсци 1984. О доживљајима који су тада наговестили ратне сукобе, на промоцији је говорио сам аутор. Рецензент ове књиге је Стана Динић Скочајић. Поред ње о делу је на промоцији говорио и Благоје Савић уредник издања.

Последњи пут измењено субота, 15 децембар 2018 16:20

Градоначелник Слободан Миленковић и француски амбасадор Федерик Монодолини отворили су у Врању изложбу под називом „Наша историја ,наша сећања“. Овом изложбом  Француског института у  Србији  на још један начин обележена је солидарност српских и француских војника и цивила  у Првом светском рату.

Последњи пут измењено петак, 14 децембар 2018 14:47

Градоначелник Слободан Миленковић и француски амбасадор Федерик Монодолини отворили су у Врању изложбу под називом „Наша историја, наша сећања“. Овом изложбом Француског института у Србији на још један начин обележена је солидарност српских и француских војника и цивила у Првом светском рату. Братство по оружју стечено у Великом рату и ослобађању Србије, ојачано је и прихватањем војника и цивила у Француској где су боравили на лечењу и школовању.

О ратним дејствима на ослобађању Врања говорила је професор историје Јасмина Јањић и директор Народног музеја Саша Стаменковић,а о самој изложби професор доктор Станислав Сретеновић.

Изложбу, која ће бити приказана у 14 градова Србије, омогућио је град и Народни музеј. На пригодној свечаности поводом ове изложбе наступио је хор Музичке школе.

 

Последњи пут измењено четвртак, 13 децембар 2018 19:22

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Игор Младеновић у Управном одбору Асоцијације спорт за све Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/NFBap0AkXg via @tripplesworld
Почело разматрање извештаја о раду за прошлу годину - Радио Телевизија Врање https://t.co/fBFb8OOpck via @tripplesworld
Саобраћајка код Моштанице - Радио Телевизија Врање https://t.co/PHOOggpNOC via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter