Култура

Култура

Народни музеј  Врање и Народни музеј у Лесковцу организују изложбу "Ратни пут Моравске дивизије у Првом светском рату (1914-1918)", а поводом стогодишњице ослобођења Града Врања у Првом светском рату.

Изложба ће бити отворена у четвртак, 4. октобра 2018. године са почетком у 13.30 часова у Галерији Народног музеја у Врању.

Поводом обележавања дана ослобођења Врања у Великом рату, у јавној библиотеци у Врању отворена је изложба посвећена храброј Аустралијанки Олив Келсо Кинг, јединој из ове земље која је служила у српској војсци у Првом светском рату.

Последњи пут измењено среда, 03 октобар 2018 17:54

Током октобра, месеца посвећеног писаном стваралаштву, Установа Јавна библиотека „Бора Станковић“ вршиће упис нових чланова по цени од 300 динара. Упис по повлашћеној цени важиће током целог месеца, саопштено је из градске библиотеке.

У оквиру обележавања  4. октобра  Дана ослобођења Врања у Првом светском рату, Гимназија „Бора Станковић“ и амбасада Аустралије у Србији организују предавање.

Скуп је посвећен Аустралијанки, наредници Олив Келсо Кинг, изузетној жени, једној од најугледнијих и најхрабријих у српској војсци у Првом светском рату.

Предавање ће одржати заменик амбасадора Аустралије Зенг Лео. Почетак предавања у свечаној сали Гимназије заказан је сутра, у 12.30.

Истим поводом, тога дана, биће отворена изложба у сали Јавне библиотеке у 14 часова.

У  оквиру обележавања 100. годишњице од Великог рата, у Врању су промовисани мемоарски записи под називом „Ратни дневник пуковника Стевана Туцовића. Ово дело приредили су Александара Савић и Ђорђе Пилчевић из Историјског архива у Ужицу.

Последњи пут измењено уторак, 02 октобар 2018 15:32

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter