A+ A A-

Образовање

У Високој школи примењених струковних студија у Врању биће отворено истурено одељење Високе медицинске школе из Ћуприје. Ово ће бити прилика за 80 будућих студената да се школују на једном од тренутно најактуелнијих смерова.

''Ово је прилика и да Врање постане не само административни и политички, већ и образовни центар'', истакао је градоначелник Миленковић приликом потписивања споразума са директором Високе школе у Ћуприји, Христосом Алексопулосом. Директор је истакао да Врање има капацитета и наставни кадар и да ће већ од јесени бити отворен општи смер за образовање медицинских сестара, а од наредне године биће уписа и на осталим атрактивним смеровима.

''Ми тренутно имамо 3% високо образованих сестара, а према стандардима ЕУ потребно је да тај проценат буде чак 30%'', подсетио је Драган Величковић, директор ЗЦ Врање. Здравствени центар у Врању има услове за реализацију практичне наставе, а сво особље и опрема биће на располагању будућим студентима.

Адекватним просторијама и лабораторијама располаже Висока школа у Врању, те је зато одлучено да просторије Високе медицинске школе буду смештене тамо.

Славиша Булатовић, народни посланик истакао је да је ово још један доказ да је држава подједнако усмерена и ка југу земље и наглашава да ће потписивање споразума допринети отварању и 30-ак радних места.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Ближи се период године када свршени средњошколци треба да одлуче који факултет да упишу. Висока школа за пословну економију и предузетништво данас је посетила средње школе у нашем граду и представила смерове коју могу бити атрактивни у јунском  уписном року.

 

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Педагошки факултет богатији је за скоро 30 рачунара, неколико паметних табли, неколико пројектора и одговарајућих лиценци за софтвере који су потребни за несметано одвијање програмских активности на смеру интегрисане студије мастер професор технике и информатике.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Град Врање уплатио је по 20 хиљада динара студентима са просеком оцена изнад 9,25. Овим износом је награђено 29 најбољих високошколаца и за те намене из буџета опредељено је 580 хиљада динара. „На овај начин локална самоуправа показује да брине о најбољим студентима и са овом праксом ће се наставити у наредном периоду“ каже градоначелник Слободан Миленковић.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Иако вршњачко насиље у нашем законодавству није прописано као посебно кривично дело, већ се тумачи као негативна друштвена појава, то уопште не значи да га нема. Како другачије назвати туче дванаестогодишњака или дванаестогодишњакиња, које доводе до повреда. На ову појаву или насиље ни наша средина није имуна.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 129 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

15626983
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4663
12483
4663
14852125
181071
278324
15626983

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.