A+ A A-

Образовање

Ни криви ни дужни, ученици првог разреда ОШ ''Светозар Марковић'' добили су за непуних месец дана трећу учитељицу. Иако је, након смене Марије Костић, која је првобитно водила децу, просветна инспекција одлучила да се она врати на посао, школа је у одељење довела трећу учитељицу!

Да подсетимо, учитељица Костић смењена је, а на њено место дошла друга учитељица, на шта су родитељи реаговали и затражили помоћ локалне власти. Просветна инспекција испитала је случај и одлучила да се Марија Костић врати на посао до поновног расписивања конкурса. Данас су родитељи децу одвели кући, јер на посао није дошла ни Марија Костић, ни њега замена, већ сасвим треће лице. Који су разлози за све ово, остаје да нагађамо, али не знамо да ли су довољно јаки да буду на очигледну штету деце.

Save

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 2
Последњи пут измењено

Градоначелник Слободан Миленковић уручио је илустровани приручник „Пажљивкова правила у саобраћају“, првацима у сва три одељења Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Врању. У циљу потпуне безбедности деце у саобраћају, овај приручник већ четири године дели се ученицима првог разреда у свим школама на територији града.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Колико данас вреди диплома и да ли нам она може обезбедити сигурну будућност, све је чешће питање које себи постављају и средњошколци, али и родитељи. Иако је данас студирање неминовност, чини се да за успешан посао диплома није неопходна. Школовање по систему дуалног образовања у многим случајевима може бити, ако не сигурнији, онда лакши начин за стицање профита.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Просветна инспекција одлучила је да учитељица Марија Костић настави да води ученике првог један одељења ОШ „Светозар Марковић“ у Врању. Наиме, након одлуке да Костићеву, која је узела први разред као замена актуелној директорки ОШ „Доситеј Обрадовић“, замени друга учитељица, родитељи су затражили помоћ градског руководства и претили исписивањем деце из школе. Директорка тзв. Пете школе, Тијана Ђокић, објаснила је, да је конкурс за пријем учитељице у радни однос расписан по прописима и да је смена Марије Костић легално спроведена. Међутим, одлуком просветне инспекције конкурс ће морати да се поништи, а учитељица Марија Костић ће остати да ради до поновног расписивања конкурса, појаснили су у овој инспекцијској служби.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У суботу је у Oсновној школи ''Бранко Радичевић'' у Врању организована радна акција којој су се одазвали не само запослени у овој образовној установи и ђаци, већ и њихови родитељи. Урађено је доста тога, на радост и задовољство школараца.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 135 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

14486704
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3250
11210
14460
13694192
224561
349924
14486704

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.