Образовање

Образовање

У школама Пчињског округа, осим у ОШ „Вук Караџић“ и Mедицинској школи, није одржан први час. Просветари су организовали штрајк упозорења  јер траже повећање плате од  14,6 одсто, наставак преговора о платним разредима, преговорe о колективном уговору који истиче крајем фебруара идуће године и да се испоштује споразум из 2015. о исплати новогодишњих накнада. Синдикати су најавили протест  за 11. децембар  испред Владе Србије, а тога дана ће часови у школама бити скраћени на 30 минута.

Последњи пут измењено четвртак, 29 новембар 2018 12:03

Иако нема прецизних податак, постоје процене да на факултетима у Србији студира око 500 студената, који су особе са инвалидитетом. Факултети углавном настоје да обезбеде приступе зградама и побољшају услове за учење, међутим често настава и уџбеници нису прилагођени студентима са инвалидитетом.

Последњи пут измењено уторак, 27 новембар 2018 14:29

Мини турнеја хора Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Врања обухватила је наступе у Руми, Сремским Карловцима и Београду. Изводећи духовну и световну музику хор је оставио снажне утиске на свим наступима и потврдио значај ове образовне установе за наш град.    

Последњи пут измењено понедељак, 26 новембар 2018 16:16

Пракса је показала да млади људи када се сусретну са неким проблемом или недоумицом више воле да се посаветују са својим друговима или братом и сестром, него са родитељима или наставницима. Управо у томе лежи тајна делотворности радионица које спроводе вршњачки едукатори.

Последњи пут измењено петак, 23 новембар 2018 15:48

Сви директори школа који су тренутно на тој функцији требало би да стекну лиценцу до 2021.године, а обуке за оне који до сада још нису полагали, почеће на пролеће.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter