A+ A A-

Образовање

Дугонајављиване реконструкције основних школа ''Вук Караџић'' и ''Светозар Марковић'' у Врању коначно почињу. За ове намене Влада Републике Србије издвојила је 110 милиона динара. Током реновирања школа ученици неће бити измештани из својих школа већ ће се настава прилагодити радовима.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Зимски распуст за ђаке увелико траје, а поједине школе у Врању раде и данас и сутра. На овај начин школе ће надокнадити часове због продуженог распуста у време ванредне ситуације и снежних падавина.

Мирјана Савов, начелница Секретаријата за образовање каже да је препуштено школама да се саме организују. Школе су биле у обавези да план надокнаде наставе  доставе надлежној школској управи на сагласност најкасније до 24. јануара. Најбитније је да на крају школске године има предвиђен број радних дана. Школе имају могућност да надокнаде та два дана и на крају школске године, али већина врањских школа ипак жели да то одради на време  како се не би поклопило са завршним испитом на крају школске године, објашњава Савов.

Распуст се завршава 13. фебруара ,а ђаци ће поново бити слободни два дана, 15. и 16. фебруара када се слави Сретење - Дан државности Србије.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У конкуренцији 1432 кандидата, Министарство просвете  је одабрало  200 просветних радника, који ће радити на пословима просветног саветника-спољних сарадника и бити ангажовани за пружање стручне подршке просветним саветницима и својим колегама у вртићима, основим и средњим школама. За разлику од других градова, образовне установе у Врању добиле су само два саветника,  а укупно четири за територију округа.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Поводом предстојећег празника, дана  Светог Саве, који се широко обележава у Србији, компанија „РЖД Интернешнл“ уручила  је поклоне школама под њеним покровитељством. Око 1800 ученика школа „Васа Живковић“ из Панчева, „23. октобар“ из Голубинаца и „Ј.Ј. Змај“ из Врања добили су слатка изненађења од руске компаније.

„РЖД Интернешнл“ наставља реализацију великог хуманитарног програма у оквиру пројекта изградње и модернизације железничке инфраструктуре Србије. Његов најважнији део представља подршка образовним установама земље у сваком региону где се изводе радови.

Од 2014. године већ три школе су добиле подршку компаније, која је обавила потребно реновирање, снабдела их спортским инвентаром и књигама, опремила кабинете за учење руског језика.

фото:РЖД Интернешнл

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Министарство просвете, науке и технолошког развоја затражило је од свих основних и средњих школа да у што краћем року донесу одлуку о надокнади наставних дана и часова који нису реализовани због одлуке Министарства о одлагању почетка наставе, одлука општинских органа и одлука на нивоу школа о одлагању почетка наставе због временских неприлика или њихових последица.  Школе су у обавези да план надокнаде доставе надлежној школској управи на сагласност најкасније до 24. јануара 2017. године.

Save

Save

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 365 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

11566666
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4804
21502
83138
10717494
331914
347474
11566666

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.