Образовање

Образовање

Са обавезом увођења електронских дневника од  1.септембра  морало је да се закочи јер све школе у Србији нису успеле да се технички опреме за ову новину. Иста ситуација је и у Врању. Обуке су завршене али се електронски дневници не практикују.

Часови црквенословенског језика и веронауке за одрасле су новина у врањској градској цркви. Наиме, након вечерње службе заинтересовани могу да уче црквенословенски, док одрасли који желе да сазнају више о својој вери могу да похађају часове веронауке.

У току је конкурс за  доделу кредита и стипендија ученицима средњих школа. У Одсеку за образовање, информисање и спорт је ових дана велика гужва јер заинтересовани ученици, са потребном конкурсном документациjом подносе приjаве за добиjање ученичке стипендиjе. Рок за приjављивање jе 28. септембар.

У Врању су потписани уговори између двадесет једног послодавца  и три средње стручне школе са територије града Врања о ангажовању ученика у систему дуалног образовања. Потписивању уговора присуствовали су градоначелник Слободан Миленковић и Горан Јовић директор регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског округа.

Последњи пут измењено уторак, 18 септембар 2018 16:25

На задовољство грађана  и малишана  почела је изградња новог вртића у насељу Рашка у Врању. У вртићу ће моћи да борави преко 230 деце, што ће  бити од великог значаја за родитеље који живе у овом делу града али и у околним селима.

Последњи пут измењено понедељак, 17 септембар 2018 15:24

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter