Образовање

Образовање

Служба Координационог тела расписала је конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа. Конкурс за стипендије средњошколаца са подручја ових општина једна је од најважнији активности Службе Координационог тела чиме се помажу и подстичу млади људи из тих општина, њихов развој унапређење и образовање, изјавио је председник Координационог тела, Зоран Станковић.

У свим вртићима Предшколске установе ''Наше дете''у Врању почело је обележавање ''Дечје недеље'', најстарије манифестације која је посвећена деци и која се увек организује у првој недељи октобра. ''Моје је право да живим срећно и здраво'' мото је овогодишње ''Дечје недеље'' у оквиру које ће бити организоване бројне активности.

Последњи пут измењено понедељак, 01 октобар 2018 14:41

Почетком октобра празнујемо Међународни дан деце, а ми смо пре тог датума желели да подсетимо да постоје и она, мало другачија деца, и да њима такође треба наша пажња, помоћ, подршка. Посетили смо Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама, а они се, као и сва остала деца, радују свакој посети и сваком новом познанству.

Свако четврто дете у Србији је жртва вршњачког насиља, а сваки други ученик га је бар једном доживео. Када је реч о малолетничкој деликвенцији, близу 18 посто ђака је бар једном носило оружје. Према подацима које Центар за социјални рад у Врању има број малолетних лица извршиоца  кривичних дела и прекршаја је 85, и у односу на евиденцију претходних година тај број је у порасту. Дванаесторо њих су извршиоци вршњачког насиља. Ради се о узрасту од 14-18 година, мада Центар за социјални рад има у евиденцији и децу млађу од 14 година која не могу да буду кривично одговорна.

Последњи пут измењено петак, 28 септембар 2018 16:08

Висока школа за пословну економију и предузетништво „ПЕП“, постоји и ради већ десет година. Настала је из потребе тржишта за квалитетним, високообразованим, практичним знањима поткованим способним стручњацима из области пословне економије, предузетништва, финансија, банкарства и осигурања. Поред програма за основне и мастер студије, ову академску годину започиње значајним новинама, каже Милош Николић, менаџер ове високошколске установе у Врању.

Последњи пут измењено четвртак, 27 септембар 2018 15:13

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter