A+ A A-

Образовање

Лепа вест стиже нам из области образовања. Министарство просвете, науке и технолошког развоја одвојило је 100 милиона динара за набавку лектира и књига за библиотеке свих основних школа на територији Србије. Овом акцијом обухваћене су и све основне школе на подручју Пчињског округа, а библиотечки фонд би требало да буде обогаћен до 25. децембра.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Увођењем дуалног образовања у средње стручне школе, ученици ће по завршетку школовања бити потпуно оспособљени за рад. Са друге стране, привреда ће добити управо оне кадрове који су јој потребни. Ово су истакли саветник премијера Јорг Хескенс и градоначелник Слободан Миленковић  приликом обиласка Техничке и Хемијске школе у Врању, које су ушле у систем дуалног образовања. Поред руководства града, ове две  школе обишли су и представници немачке организације ГИЗ, која у Србији, кроз технички сарадњу, већ 10 година помаже у спровођењу реформе стручног образовања.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

“Будућност Србије је у образовању. Да ученици уче нешто од чега имају користи и они, као и фирме у којима ће касније радити“. Ово је рекао саветник премијера Србије Александра Вучића, Јорг Хескенс који је обишао Техничку и Хемијску школу у Врању, поводом уласка ове две школе у систем дуалног образовања. Хескенс је истакао да Србија може да се позиционира као земља са квалитетним кадровима који заслужују много више зараде од тренутних.Систем дуалног образовања  је корак ка новим инвестицијама и већем броју радних места. Саветник премијера најавио је и долазак немачких инвеститора у Врање. Осим Хескенса, као и градског руководства, школе је обишла и немачка организација за технилчку сарадњу ГИЗ, која већ више од десет година у Србији спроводи пројектне реформе стручног образовања. ГИЗ у томе има подршку Министарства просвете и спорта.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Студенти Педагошког факултета и Високошколске јединице Правног факултета у Врању организовали су oкругли сто на тему ''Вршњачко насиље''. Овај горући проблем данашњице изазвао је занимљиву дискусију међу овим младим људима.

 

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Пољопривредно ветеринарска школа "Стеван Синђелић" у Врању добила је две интерактивне табле са комплетном опремом. Савремену дигиталну опрему школи је донирала амбасада Пољске у Београду.


Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 275 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

11566546
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4684
21502
83018
10717494
331794
347474
11566546

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.