A+ A A-

Образовање

Осим уписа у средње школе ових дана у жижи јавности су и резултати које су на завршном испиту постигли ученици у 3 округа, међу којима је и Пчињски. Наша деца нашла су се на високом другом месту по укупно освојеним бодовима. Министарство је најавило ванредну проверу тестова и извештаја како би се утврдиле евентуалне неправилности.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Због нерегуларности на завршном испиту биће спроведена ванредна провера тестова и извештаја у 28 школа у три округа, најавио је министар просвете Младен Шарчевић.  Контролисаће се и Пчињски округ где је просечан број бодова у спорних 12 школа износио 22,78 од максималних 30, док је просек на нивоу целе Србије – 17,63 бода. Јовица Стевановић, председник Окружне комисије за спровођење завршног испита и уписа ученика у средње школе у Врању, каже да нико од супер визора који су били ангажовани током завршног испита није указивао на неправилности али да је сигурно било пропуста.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Уписна грозница увелико траје. Након завршног испита, кренуло се са уписом у жељене школе. Ове године има и новина. Наиме, Министарство просвете одобрило је увођење пет образовних профила по дуалном систему образовања за три средње школе у Врању, па ће већ од септембра ученици паралелно у настави комбиновати теорију и праксу. Занимало нас је какво интересовање ученика влада када је овај систем образовања у питању.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На огласним таблама школа или сајту Министарства просвете, будући средњошколци од данас могу да погледају распоред сачињен на основу успеха и листе жеља ученика. Од сутра почиње упис за распоређене, али и поновљена предаја листе жеља за нераспоређене ђаке.

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Од првог септембра стартује програм дуалног образовања у школама у Србији. Дошао је тренутак када су се удружили привреда и образовање, како би образовни профили одговарали потребама тржишта и економији земље. Тако би се стало на пут и незапослености са којом се суочава велики број нарочито младих људи. Циљ је оспособити их за рад у стручној области након завршетка школовања. У Србији је у пилот пројекат дуалног образовања укључено 60 компанија, 18 школа са преко 900 ученика. Понуђена су пет трогодишња образовна профила: индустријски механичар, бравар, заваривач, електричар, оператер израде намештаја и трговац. Од првог септембра програм дуалног образовања биће богатији за још 18 заната, на основу процене Привредне коморе Србије и Министарства просвете.

 

Објављено у Образовање
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 176 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

15388102
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3627
10521
52583
14571600
220514
268752
15388102

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.