Образовање

Образовање

У току је конкурс за  доделу кредита и стипендија ученицима средњих школа. У Одсеку за образовање, информисање и спорт је ових дана велика гужва јер заинтересовани ученици, са потребном конкурсном документациjом подносе приjаве за добиjање ученичке стипендиjе. Рок за приjављивање jе 28. септембар.

У Врању су потписани уговори између двадесет једног послодавца  и три средње стручне школе са територије града Врања о ангажовању ученика у систему дуалног образовања. Потписивању уговора присуствовали су градоначелник Слободан Миленковић и Горан Јовић директор регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског округа.

Последњи пут измењено уторак, 18 септембар 2018 16:25

На задовољство грађана  и малишана  почела је изградња новог вртића у насељу Рашка у Врању. У вртићу ће моћи да борави преко 230 деце, што ће  бити од великог значаја за родитеље који живе у овом делу града али и у околним селима.

Последњи пут измењено понедељак, 17 септембар 2018 15:24

Почела је изградња вртића, површине 2 хиљаде 800 квадратних метара, на углу Маричке и улице Вере Јоцић, у насељу Рашка у Врању. Објекат ће имати 18 функционалних целина, које су предвиђене за боравак деце и рад запослених. Максимални смештајни капацитет вртића је пројектован за 234 малишана. Вредност радова je око 190 милиона динара, а ову значајну инвестицију финансирају град Врање и Министарство привреде у оквиру пројекта ''Градимо заједно''. Рок за завршетак је 210 календарских дана.

 

Последњи пут измењено петак, 14 септембар 2018 16:44

Од 15. септембра ступа на снагу Правилник Министарства просвете о друштвено-корисном раду. Правилник се примењује од прошле године у Закону о основама система образовања и васпитања, а сада је дефинисано и шта то значи конкретно у примени. Ученици који у школу донесу наркотике, туку другу децу, уништавају школску имовину, допишу оцене у дневник, мораће на друштвено-користан рад. Уколико ученик одбије да учествује у томе, родитељ ће сносити одговорност.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Само лети, петком и суботом музика до један иза поноћи - Радио Телевизија Врање https://t.co/GosqNsI9Dk via @tripplesworld
Књижевна радионица за средњошколце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7YwZ7I3rdh via @tripplesworld
Песник Горан Тадић приредио хуманитарно и вече љубавне поезије у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/iagG6fw7jc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter