Образовање

Образовање

Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и ове године обезбедило је бесплатан школски прибор за ученике који полазе у први разред основних школа на подручју тих општина. Бесплатне ранчеве и школски прибор добило је 899 ђака првака.

И ова школска година за просветаре почела је штрајком.  Унија синдиката просветних радника Србије је у сарадњи са још неколико синдиката у просвети 31. августа организовала протест испред Владе Србије због законских решења о платним разредима. Ова синдикална борба настављена је и на самом почетку школске године.

Последњи пут измењено уторак, 04 септембар 2018 16:32

Почетком септембра већ неколико година уназад Саобраћајна полиција спроводи акције у циљу побољшања безбедности у саобраћају, пре свега у погледу безбедности деце и ученика. Тако ће бити и ове године.  

Последњи пут измењено понедељак, 03 септембар 2018 17:14

Почела је нова школска година. Школско звоно огласило се у свим основним и средњим школама у Врању. За ђаке прваке старији ученици припремили су посебне програме добродошлице а,  речи подршке упутили су им чланови градског руководства. Школским обавезама вратили су се и школарци основних школа у Вртогошу, Власу, Тибужду, Ратају, Корбевцу и Врањској Бањи.  

Последњи пут измењено понедељак, 03 септембар 2018 16:43

Комунална инспекција је током августа извршила обилазак свих школа и предшколских установа у граду. Инспектори су донели решења о отклањању недостатака који се односе на чишћење и уређење школских дворишта. Свим школама су уручена решења да уколико нису морају да рашчисте и окосе школска дворишта.

Последњи пут измењено петак, 31 август 2018 16:21

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter