Образовање

Образовање

Након што су осмаци претходних дана полагали тестове из матерњег језика и математике, на ред је стигао и комбиновани тест. Пред осмацима ће се наћи питања из историје, географије, биологије, физике и хемије. Коначни резултати испита биће саопштени 28. јуна, а упис ученика у средње школе биће 9. и 10. јула.

 

Полагање мале матуре настављено је данас решавањем тестова из математике, а сутра комбиновани тест из пет предмета – биологије, историје, географије, физике и хемије. Мала матура представља званичан завршетак основне школе, а од резултата тестирања зависиће избор будућег занимања ученика, као и коју ће средњу школу изабрати. Максималан број бодова на тестовима је 40, односно из српског и математике по 13, на комбинованом тесту 14, а успех из школе носи максималних 60 бодова. Коначни резултати испита биће саопштени 28. јуна, а упис ученика у средње школе биће 9. и 10. јула.

Почело је тродневно полагање завршног испита за будуће средњошколце. Ђаци најпре полажу тест из српског, односно матерњег језика, сутра из математике, а у среду комбиновани тест. Осми разред завршио је 71.661 ученик, док у средњим школама има места за 76.064 ђака. Тако је број слободних места већи за 6,14 одсто од броја ученика.

Последњи пут измењено понедељак, 18 јун 2018 15:57

Крај школске године ученици ОШ ''Бранко Радичевић'' у Врању обележили су журком и маскенбалом. Поред ђака и професора овој прослави присуствовали су и родитељи који су, такође били маскирани у омиљене ликове малишана из цртаних филмова и бајки.


Последњи пут измењено петак, 15 јун 2018 14:06

За ученике од првог до седмог разреда основне школе данас почиње летњи распуст, док ће ученици осмог разреда имати још обавеза. Пред њима су од понедељка завршни испити из српског језика, математике и комбиновани тест.

Последњи пут измењено четвртак, 14 јун 2018 15:11

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter