Образовање

Образовање

До краја године почеће радови на замени фасадне столарије Основне школе “Јован Јовановић Змај” у Врању. Тиме се наставља  сарадња са Фондацијом Каритас о реконструкцији образовних установа у граду, започете пре годину дана.

Последњи пут измењено петак, 20 јул 2012 13:32

Предшколска установа «Наше дете» отворила је своја врата деци и родитељима који нису у могућности да упишу своје дете у вртиће. У оквиру пројекта «Вртићи без граница» у вртићу «Дечија радост», почела је са радом играоница «Игровница Цица».

Последњи пут измењено четвртак, 19 јул 2012 13:00

Након Другог уписног круга, у неколико школа у Пчињском округу и Врању, неће бити формирана одељења, због недовољног броја ученика. То подразумева непопопуларне мере код наставног особља, што значи да ће бити проглашени технолошки вишкови у неким средњим школама. Од две хиљаде 808 ђака колико је завршило осми разред у Округу, 171 ученик није изразио жељу за даље школовање.

Последњи пут измењено среда, 11 јул 2012 14:05

Уписна грозница у средњим школама у Србији, сваког лета обнавља причу о такозваном ђачком динару. Нашу медијску кућу позивају родитељи, са информацијом да не могу да упишу дете уколико не издвоје од 1000 до две хиљаде динара, на основу ђачког динара. Трагом ових прича посетили смо Економско-трговинску школу у Врању.

У Гимназијама и Средњим стручним школама у Србији, данас је почео упис у Првом кругу који ће бити завршен сутра. У Пчињском округу основну школу завршило је 2 хиљаде 808 ђака а у Врању хиљаду 29 ученика. У 19 школа у Пчињском округу слободних места има за три хиљаде 2 ђака док у шест средњих у Врању је хиљаду 29 слободних места.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter