Образовање

Образовање

Летњи распуст траје увелико тако да ђаци још увек не мисле на школу али зато родитељи све више. Књиге, свеске, одећа, опрема за ученика пред почетак школске године увек оптерети породични буџет. Истраживали смо колико ће коштати полазак у школу.

Летњем распусту полако али сигурно долази крај. Док деца уздишу због раног буђења и учења, родитељи увелико размишљају о  куповини свега онога што је потребно за школу.

Последњи пут измењено понедељак, 13 август 2018 14:47

Будући студент фармације Медицинског факултета у Нишу, Врањанац Ђорђе Димитријевић изабран за полазника образовног програма Еду Вики кампа. Ове године Еду Вики камп се одржава у Сремским Карловцима и на њему учествује 13 полазника из Србије, међу којима је и Ђорђе Димитријевић. Овај камп пружа обуку за коришћење и уређивање Википедије, њено представљање у академским круговима, едукацију о корисничким правима, остваривању партнерстава и др.

У врањском Дому ученика увелико трају припреме за нову школску годину. Успешно је завршен први уписни рок за ученике средњих школа који намеравају да користе услуге Дома. Сређује се павиљонски простор, а већи радови започети су у просторијама управе и трпезаријском делу. Директорка Маја Ристић каже да су капацитети Дома скоро попуњени и да има још мало места за други уписни рок.

Последњи пут измењено уторак, 07 август 2018 15:22

Дечији савез и овог лета за малишане од 6 до 14 година традиционално организује летњу "играоницу-радионицу" која траје  до 30. августа. Програм се базира на креативно-едукативним радионицама, па тако на "Оригами радионици" деца праве животиње од папира, на радионици "Хајде да цртамо заједно", уче да цртају одређене појмове и то су саме неке од многих.  Последњег дана "играонице-радионице" 30. августа Дечији савез града Врања организује приредбу која ће, како каже едукатор Тијана Арсић, бити драмско-музички и поетски перформанс, а малишани ће добити и специјалне успоменице.

Последњи пут измењено уторак, 31 јул 2018 15:00

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter