A+ A A-

Пољопривреда

Због мраза, забележеног ноћас на подручју Врања, могуће је оштећење воћа уколико је у пуном цвету. Температура од минус  два степена на висини од два метра изнад тла, измерена је у периоду од  3 сата иза поноћи до 6 изјутра. Такав слаб мраз доводи до измрзавања расцветалих воћних врста, пре свега раних сорти кајсија. У року од два до три дана, промена боје цветова, односно потамњивање, показаће да ли је дошло до измрзавања и тиме губитка рода.

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Ресорно министарство објавиће конкурс о подстицајним мерама за младе пољопривреднике до 40 година старости. Услов је да имају регистровано пољопривредно газдинство. Неопходно је да попуне образац где ће укратко описати план за који траже финансијску подршку. Уколико им план буде одобрен, моћи ће унапред да добију 75 одсто предвиђених средстава за улагање или максимално милион и 200 хиљада динара по једном кориснику. Уколико је носилац газдинства женског пола  имаће бодовну предност. Конкурс ће бити расписан почетком априла, а рок за подношење докумената је 30 дана.

 

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Већи број пољоривредника који немају велики посед земље одлучио се за пластеничку производњу поврћа. Оно што већина њих не поштује су мере заштите, у припреми за сетву и каснију негу биљака како не би имали проблеме у каснијој производњи.

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Са Републиком Кином, у мају ће бити потписан уговор о извозу меса из Србије, најављено је из ресорног министарства. Шест кинеских компанија заинтересовано је за прераду, а код нас су три објекта сертификована за извоз јунећег и јагњећег меса у Кину. Споразум би требало да буде потписан са кинеском Агенцијом за безбедност хране. Већим подстицајима у сточарској производњи министарство настоји да повећа обим говеђег и јагњећег меса. Најављено је да ће крајем овог меса на преговоре о изградњи кланице, као и три откупна центра у Србији, доћи и највећи италијански прерађивач говеђег меса у Европи.

 

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Највећи произвођачи малина и власници хладњача ове недеље окупиће се у министарству пољопривреде у Београду ради стратешког договора за ову и наредне године. Скупу ће присуствовати и представници министарстава привреде и трговине. Предвиђено је формирање радне групе чији је циљ постизање договора о откупу, извозу и даљем ширењу засада, јер је малина стратешки производ и бренд Србије.

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 138 гостију и један члан

Број посета

11525810
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
917
15498
42282
10717494
291058
347474
11525810

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.