Пољопривреда

Пољопривреда

Сва пријављена пољопривредна газдинства, од данас ће добити по четири хиљаде динара по хектару обрадиве површине, најављено је из ресорног министарства. Поред тога, отварају се и кредитне линије субвенционисаних кредита за предстојећу сетву, уз снижену камату за произвођаче старости до 40 година.

Пољопривредно земљиште поред Јужне Мораве у Златокопу опет је поплављено. Иако је ниво водостаја на Морави у стагнацији, многоборјни су узроци који доводе до плављења овог земљишта.

Последњи пут измењено среда, 14 март 2018 13:58

Трговина пољопривредним производима и повољни климатски услови у Србији довели су до насељавања азијске воћне мушице. Инсект пореклом из Јапана, примећен је код нас од 2010. године и против ове штеточине за сада нема ефикасних препарата. Готово све воћне врсте у предстојећој сезони биће угрожене, пре свега малине и купине.

Последњи пут измењено понедељак, 12 март 2018 14:34

Производња раног поврћа у пластеницима и стакленику, временом је породицу Трајковић у Вртогошу ставила на листу највећих у овом крају. Нестабилност у производњи, ниске цене које се годинама не мењају, приморали су их да се паралелно баве и производњом јагода, а подигли су и велики засад шљива

Разрешен је спор око извоза брашна из Србије у Македонију, због чега су домаћи извозници имали месечни губитак од 200 хиљада евра.

На нивоу министара договорено је да се маркице на увозна паковања брашна од један, два и пет килограма стављају у Србији, а на она од 25 и 50 килограма у Македонији.

То је почетак дугорочног решавања овог проблема, јер је у последњих седам година ово 13. пут да су Србија и Македонија у спору због брашна.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter