Пољопривреда

Пољопривреда

Берба шљива завршена је на половини од укупно 950 хектара колико је под засадима на подручју Врања. Ово је најзаступљенија воћна врста на подручју југа Србије, јер на подручју округа има хиљаду  и 800 хектара под овом воћном врстом. Род је један од бољих у последњој деценији, али је цена у откупу ниска.

Последњи пут измењено понедељак, 13 август 2018 14:43

Према најавама метеоролога, након топлог августа очекује нас сув и топао септембар, што ће омогућити добре услове за сазревање грожђа. Ипак, у овом моменту сва виногорја на југу Србије су у потенцијалној опасности од сиве трулежи, због временских неприлика у претходном периоду.

Последњи пут измењено среда, 08 август 2018 14:24

На газдинствима са подручја града гаји се свега око пет и по хиљада говеда. Газдинство Ранка Стојменовића у Катуну, једно је од  ретких које се у континуитету бави товом јунади. Очекују да најављено повећање извозних квота за јунеће месо, доведе до опоравка у овој грани аграра.

Последњи пут измењено среда, 01 август 2018 16:09

Најављено поскупљење свињског меса на 180 до 185 динара за килограм живе мере на тржишту Србије, неће ништа променити на нашем подручју. Квалитетнији товљеници већ се продају по тој цени, а цена прасади је 250 динара за килограм живе ваге.

Последњи пут измењено четвртак, 26 јул 2018 14:02

Упркос временским условима, потрошачи са овог подручја се не жале пуно  на квалитет воћа, и како кажу купују на зеленој пијаци због добре понуде и зато што верују да је свеже. Са друге стране, произвођачи се сусрећу и боре са разним проблемима, а главни узрок томе су временске прилике ове године. Како кажу квалитет је добар у односу на то каква је година.

Последњи пут измењено уторак, 24 јул 2018 15:00

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter