A+ A A-

Пољопривреда

Примена нових научних сазнања у пчеларству и  планирање  производње једини је пут до профита. Ово  је  порука са 21. Међународног стручног семинара пчеларских организација југоисточне Србије , одржаног у Дому ученика у Врању.  Упоредо, све службе морају се укључити у борбу са фалсификаторима меда. На скупу  је одржан низ стручних предавања о борби против фалсификатора меда, употреби прополиса и полена, као  и о техникама пчеларења. 

 


Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Пчеларство има изузетне потенцијале и због тога је град подржао организовање међународног скупа пчелара у Врању. Ово је рекао градоначелник доктор Слободан Миленковић на отварању 21. стручног семинара који је окупио око 300 пчелара из целе Србије и Македоније.

Борба против фалксификовања меда на тржишту, и технике пчеларења биле су најважније теме скупа на коме је организована и продајна изложба опреме и прибора за ову грану пољопривреде.

Регионална асоцијација пчелара југоисточне Србије и друштво пчелара "Матица" организовали су семинар под покровитељством града.

Заслужним појединцима уручене су захвалнице. У ревијалном делу програма наступило је културно уметничко друштво "Севдах".

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Једна од најзахтевнијих грана пољопривреде, сточарство, у Србији је готово потпуно урушено због нестабилности у откупу млека. Најављено увећање буџета за аграр у наредној години даје наде да ће се у овом сектору нешто променити.


Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Извоз органских производа из Србије константно расте из године у годину. Укупне површине које су обухваћене овом врстом производње увећане су за 60 одсто у односу на претходне две године. На територији Пчињског округа , на 310 хектара производи се без употребе минералних вештачких ђубрива и без коришћења пестицида. Највећи део  је под житарицама и воћем. Укупна вредност свих извезених  органских производа премашује  20 милиона евра. Из Србије се највише извози свеже и смрзнуто воће, на тржишта Европске Уније и Америке.


 

Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

„Плански до профита“,  тема је међународног стручног семинара пчелара који ће сутра бити одржан у Врању.  Борба за прави мед на тржишту - тема је предавања које ће одржати доктор медицине Родољуб Живадиновић. О  добијању и употреби прополиса и полена говориће доктор медицине Новко Велков,  који је и сам успешан пчелар у Пироту. Из Босне и Херцеговине на семинару учествује Ферид Велагић професионални пчелар у Тузли, који ће одржати предавање о „Техникама  пчеларења настављачама“.  У Дому ученика у Врању, где се семинар одржава биће организована продајна изложба опреме и прибора за пчеларство. Под покровитељством града, скуп организују Асоцијација пчеларских организација југоисточне Србије и друштво врањских пчелара „Матица“ . Очекује се посета око 300 пчелара из целе Србије и Македоније. Почетак скупа заказан је за 10 и 30.


Објављено у Пољопривреда
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 208 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

12009829
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
12209
19965
54250
11130807
419867
355210
12009829

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.