Пољопривреда

Пољопривреда

Пољопривредницима Србије ове године намењено је 50 милиона евра из ИПАРД фондова Европске Уније. Висина подстицаја који се обезбеђују из ових бесповратних средстава, износе 60 до 80 одсто од вредности улагања. Од пет до седам хиљада евра може се улагати у производњи и преради воћа, поврћа и осталих усева. За производњу и прераду млека и меса може се рачунати на повраћај од пет хиљада до милион евра. Право на ИПАРД подстицаје имају они који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном саставу.

Последњи пут измењено среда, 21 фебруар 2018 14:23

Почев од овог викенда, метеоролози у наредних десетак дана најављују драстичан пад температура, нарочито у јутарњим сатима. Поред тога предвиђају се и снежне падавине као и обилнија киша. Овакве временске прилике углавном ће негативно утицати на биљне културе, изузев на воћњаке.

Последњи пут измењено среда, 21 фебруар 2018 14:24

Дан Светог Трифуна виноградари су обележили орезивањем лозе и заливањем чокота вином. У православној традицији Светог Трифуна верници сматрају заштитником виноградара, гостионичара и пољских радова.

Последњи пут измењено среда, 14 фебруар 2018 14:59

Уместо јагода, воћа или грожђа, из Вртогоша на тржиште и то углавном страно, у последњих неколико година одлазе саднице ружа. Тако ће и ове године пут Украјине и околних земаља региона, отићи око 150 хиљада садница ружа.

Последњи пут измењено петак, 09 фебруар 2018 13:58

У фебруару је време за прву прихрану озимих усева, а друга се обавља почетком марта. Уколико се ова мера не примени пшеница неће имати довољно зелене масе, неће класати, а самим тим изостаће и добар принос.

Последњи пут измењено четвртак, 08 фебруар 2018 15:00

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter