Регион

Регион

На сајту Владе Македоније објављено је саопштење са 56. седнице Владе, одржане 27. фебруара ове године. У саопштењу се каже да су министри Македоније усвојили информацију за увођење заједничке контроле надлежних органа Републике Македоније и Републике Србије на граничним прелазима Табановце-Прешево и Пелинце-Прохор Пчињски.

Ова мера је један од циљева вишегодишњег акционог плана за стварање Регионалне економске области на Западном Балкану, усвојена на самиту у Трсту јула 2017. године. Она, између осталог предвиђа олакшање слободне трговине робом и побољшање заједничког управљања ризицима, граничних контрола и граничних контрола са једним заустављањем, односно он стоп шоп.


Последњи пут измењено уторак, 06 март 2018 11:16

Изборна листа "Зато што волимо Београд" коју је предводио председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић освојила више од 45 одсто гласова на београдским изборима. ''То је најбољи резултат који је СНС икада процентуално освојио, више него на председничким изборима'', рекао је Вучић на прес-конференцији у изборном штабу СНС-а након одржавања београдских избора.

''Показало се демократско лице наше земље, упркос бројним претњама и притисцима многих да ће тај процес урушити'', додао је Вучић. Навео је да су листе које предводи та странка, поред Београда, освојиле већину и на локалним изборима у Бору, Аранђеловцу и Севојну.

''Људи су показали да желе наставак промена, а не наставак задуживања. Овај резултат инспирисаће још промена", нагласио је Вучић.

Напредњаци ће, сходно резултату, имати 64 одборничких места у Скупштини Београда и моћи ће сами да формирају власт. Изборна листа „Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују“ освојила је 18,71 одсто гласова односно 26 одборничких места а трећепласирана листа „Александар Шапић – градоначелник“ са 8,27 одсто имаће 11 одборника у градској Скупштини. Социјалисти су освојили 6,35 одсто што је девет мандата, а све остале листе су остале испод цензуса. За локалне изборе у Београду биле су пријављене 24 листе.

Данас је проглашена епидемија малих богиња на територији општине Владичин Хан. Тринаесторо је оболело, а код  16 особа се сумња на оболевање.

Последњи пут измењено уторак, 27 фебруар 2018 13:58

Радници Привредног друштва за прераду пластичне масе, гуме, коже и метала „Гумопластика“ у Бујановцу, који су у штрајку од децембра прошле године,  окупили су се данас у центру града са транспарентима. Овим гестом желели су да скрену пажњу јавности  на своје проблеме, јер се, како кажу, у претходна 2 месеца, нико од надлежних није укључио у решавање ситуације у Гумопластици.


Последњи пут измењено петак, 23 фебруар 2018 16:52

Епидемија малих богиња проглашена је и у Прешеву. Тамо је 9 случајева оболелих од морбила, а услови за епидемију стекли су се и у Врању, које има 11 пријављених случајева и 30 на које се сумња. У Хану је такође критично са 11 оболелих и 20-ак сумњивих. Данас су послати нови узорци на анализу, а након поподневних резултата велика је шанса да и у Врању и у Хану буде проглашена епидемија малих богиња.

Последњи пут измењено петак, 23 фебруар 2018 11:38

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter