Регион

Регион

Број особа са клиничком сликом морбила на територији општине Сурдулица из дана у дан се повећава, потврђено је у Заводу за јавно здравље у Врању. Док се нови узорци који су сумњиви и лабораторијски не докажу остаје и даље петоро оболелих. Надлежни у Заводу за јавно здравље епидемију пријављују Институту “Батут”, а потврду ће дати Институт за вирусологију, вакцине и серуме “Торлак” из Београда. Очекује се да епидемија на територији Сурдулице буде проглашена сутра што ће захтевати појачане мере опрезности и присутности здравствених радника на терену.

Последњи пут измењено четвртак, 18 јануар 2018 12:07

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа састао се, у оквиру редовних активности, са Шћипримом Арифијем, председником Привременог органа општине Прешево, представницима српских политичких партија из обе општина, као и са председником општине Бујановац, Шаипом Камберијем.

На састанцима је било речи о плановима општина за 2018. годину, инфраструктурним пројектима, уџбеницима на албанском језику, као и о активностима које Координационо тело планира да реализује у овој години.

Станковић је обавестио присутне и о предстојећој седници Председништва тог Владиног тела на којој ће између осталог бити расподељена средства општинама из буџета Координационог тела.

У  кругу некадашње ''Гумопластике'' у Бујановцу пронађен је извор термалне минералне воде. Вода је први пут примећена децембра прошле године, када је утврђено да је топлота њене паре и до 100 степени Целзијусових.

Последњи пут измењено среда, 17 јануар 2018 13:39

Нису потврђени нови случајеви обољевања од морбила на територији општине Сурдулица,осим 5 особа које су за сада оболеле. Завод за јавно здравље из Врања послао је 10 узорака на анализу у Институт “Батут”и чека се повратна информација. Након тога ће се знати да ли ће на територији општине Сурдулица бити проглашена епидемија. У осталим локалним самоуправама на југу Србије ситуација је стабилна.


Последњи пут измењено среда, 17 јануар 2018 17:13

У Сурдулици су потврђени први лабораторијски случајеви обољевања од морбила код 5 особa од стране Института за јавно здравље “Батут”. Клиничка слика указује да то неће бити коначан број. Прва особа заразила се у Нишу, а онда је по повратку у Сурдулицу дошло до ширења. Старосна структура оболелих је различита. За сада нису забележени тежи клинички случајеви, осим једне сумње, па је та особа послата на даље испитивање у Клинички центар Ниш. Колико је ситуација у Сурдулици алармантна и каква је епидемиолошка ситуација на нивоу округа разговарали смо са Слађаном Станковићем епидемиологом Завода за јавно здравље у Врању.

Последњи пут измењено уторак, 16 јануар 2018 15:14

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter