Регион

Регион

Аграрни буџет Републике Србије увећан је четири пута у делу који се односи на инвестиције и сада износи 2,2 милијарде еура. У текућој години у ту сврху било је опредељено 520 милиона динара. Пољопривредницима који набављају нове тракторе за воћарско виноградарску производњу биће враћано 50 процената од укупне инвестиције. Исти износ повраћаја средстава предвиђен је и за подизање хладњача и објеката за прераду. Посебни подстицаји утврђени су и за набавку опреме и нових прикључних машина, за биљну и сточарску производњу у износу од 40 до 50 одсто.


На петој седници Скупштине општине Врањска Бања, усвојен је буџет за 2017. годину у износу од 92 милиона динара. Највећи део буџета биће опредељен за реализацију комуналног програма. Опозиција је критиковала, сматрајући да је буџет недовољан и исти као раније. На седници је усвојен и програм рада Скупштине, као и допуна програма пословања и финансијског плана ''Управе Бање''.

Последњи пут измењено среда, 21 децембар 2016 14:33

Издвајање минимум два одсто из буџета градова и општина за финансирање локалних медија, као и укидање ограничења средстава медијима у износу од укупно 23 милиона током  три године, биће приоритети у раду новог државног секретара за информисање Нина Брајовић при Министарству културе. Он је у изјави за Радио телевизију Врање, најавио и решавање проблема везаних за статус Агенције “Танјуг” и листа “Политика”.

Последњи пут измењено уторак, 20 децембар 2016 14:56

Јучерашње заседање локалног парламента у Сурдулици напустила је одборничка група Српске напредне странке и то пре усвајања дневног реда. Оваква одлука уследила је након  излагања одборника напредњака Игора Костића који је критиковао трећи ребаланс буџета за 2016. годину као и предлог буџета за 2017. годину.

Изражавајући дубоко и принципијелно неслагање са предлогом буџета којим се спортским организацијама и далеко највећим делом Фудбалском клубу Радник додељује преко 163 милиона динара, Костић  је указао да руководство општине Сурдулица води изузетно лошу политику која будућност Сурдулице доводи у питање због оваквог начина трошења пара грађана.

Истовремено, одборничка група СНС сматра да ребаланс буџета за 2016. годину има за циљ каналисање и оправдање огромних новчаних износа које је општинска власт спискала и потрошила у изборној кампањи. Сада покушавају да  на леђа грађана превале кредит који је ненаменски потрошен за потребе владајуће СПС.

Сурдулички парламент је, ипак усвојио одлуке о ребалансу и буџету, јер социјалисти имају већину.

 

Последњи пут измењено понедељак, 19 децембар 2016 13:39

У Основној школи “Свети Сава” после реализације једног од највећих пројеката, изградње фискултурне сале сасвим је извесно да ће на пролеће бити асфалтирано школско игралиште.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Јединствена Србија предлаже бесплатан превоз за грађане Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/IiV4pve4nE via @tripplesworld
Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter