Регион

Регион

Лоше време и  киша нису зауставили радове на неколико градилишта која су отворена у општини Владичин Хан. Приводи се крају уређење платоа поред зграде суда, реконструкција новог моста а у току је изградња путног правца ка селу Горње Јабуково. Сви радови финансирају се из локалног буцета, осим санације новог моста за коју су задужени Путеви Србије.

 

Последњи пут измењено среда, 16 новембар 2016 12:36

У центру града, поред зграде суда ради се друга фаза уређења паркинга и платоа. Као што је и било планирано, осим предвиђених паркинг места која ће у преподневним сатима бити за запослене у суду, а поподне за све грађане, у току је и уређење прилазне стазе за инвалиде и зелених површина.

И нови  мост се реконструише. Од бомбардовања није обнављан, а сада ће добити нови изглед. Радови се овде не прекидају и по лошим временским условима јер је он од кључног значаја за град и једина спона између два дела града.

Ипак најактуелнија тема у ханској Дирекцији нису радови већ одлуком Владе, обавезна реорганизација предузећа.


Последњи пут измењено четвртак, 10 новембар 2016 16:49

Изменама закона о буџетском систему којом се предвиђа да јавна предузећа, фондови и дирекције губе статус индиректних корисника буџета, градови и општине у Србији нашли су се у проблему. До 1. децембра све Дирекције морају да изврше реорганизацију пословања.

 

Последњи пут измењено среда, 09 новембар 2016 14:53

Основна школа “Вук Караџић” у Стублу прославила је 120 година постојања и рада. Овај велики јубилеј потврда је доброг и квалитетног рада, као и константног напретка у школи. Од мале учионице у кући до школе у којој наставу похађају деца из свих околних села дошли су до тога да су једна од најопремљенијих сеоских школа у округу. Имају 5 издвојених одељења у у Грамађу, Врбову, Прибоју, Мазараћу и Лепеници о којима се такође води рачуна. У претходном периоду нове школске зграде добила су одељења у Мазараћу и Грамађу, остала одељења су реконструисана. У централној школи је много тога урађено од увођења грејања, поправки столарије до опремања разних учионица, специјализованих и за свакодневну наставу. Једина су основна школа на територији округа која је верификована за реализацију програма образовања одраслих. По још нечему су још јединствени. Код њих се број ученика не смањује већ повећава. Имају и велики број ромске деце која редовно похађају наставу.

Дан школе обележен је приредбом која сваке године има другачији мотив. Посебан акценат као и увек стављен је на очување културе нашег народа и традиције.Свој део програма имали су и малишани вртића Пчелица који ради у склопу школе.


За две недеље, онако како је и било предвиђенио завршени су радови на уређењу кошаркашких терена на Спортском центру “Куњак”. Главни терен је проширен и урађен по прописима  ФИБА. Поново је пресвучен асфалтом, постављене су нове кошаркашке конструкције тако да ће убудуће љубитељи кошарке и рекреативци моћи да се неометано и много квалитетније баве овим спортом. Осим тога уређен је и помоћни кошаркашки терен. И ово је градска инвестиција из буцета.

Предвиђена је и друга фза радова на кошаркашким теренима. Главни ће бити ограђен, а оно што је најважније добиће и гумену подлогу. То значи да ће се у Хану ускоро организовати велики број турнира, јер нам талената и кошаркашких легенди никада није недостајало.

 

Последњи пут измењено среда, 09 новембар 2016 10:59

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter