A+ A A-

Регион

Министарка за државну управу и локалну самоуправи и председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић, боравили су данас у општинама Прешево и Бујановац. Разговарали су са руководствима општина о проблемима које имају, обишли су прихватне центре за мигранте, фирму ''Лагадо'' и присуствовали трибини Одбора за људска права у Бујановцу.

Save

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Лоше време и  киша нису зауставили радове на неколико градилишта која су отворена у општини Владичин Хан. Приводи се крају уређење платоа поред зграде суда, реконструкција новог моста а у току је изградња путног правца ка селу Горње Јабуково. Сви радови финансирају се из локалног буцета, осим санације новог моста за коју су задужени Путеви Србије.

 

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

У центру града, поред зграде суда ради се друга фаза уређења паркинга и платоа. Као што је и било планирано, осим предвиђених паркинг места која ће у преподневним сатима бити за запослене у суду, а поподне за све грађане, у току је и уређење прилазне стазе за инвалиде и зелених површина.

И нови  мост се реконструише. Од бомбардовања није обнављан, а сада ће добити нови изглед. Радови се овде не прекидају и по лошим временским условима јер је он од кључног значаја за град и једина спона између два дела града.

Ипак најактуелнија тема у ханској Дирекцији нису радови већ одлуком Владе, обавезна реорганизација предузећа.


Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Изменама закона о буџетском систему којом се предвиђа да јавна предузећа, фондови и дирекције губе статус индиректних корисника буџета, градови и општине у Србији нашли су се у проблему. До 1. децембра све Дирекције морају да изврше реорганизацију пословања.

 

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Основна школа “Вук Караџић” у Стублу прославила је 120 година постојања и рада. Овај велики јубилеј потврда је доброг и квалитетног рада, као и константног напретка у школи. Од мале учионице у кући до школе у којој наставу похађају деца из свих околних села дошли су до тога да су једна од најопремљенијих сеоских школа у округу. Имају 5 издвојених одељења у у Грамађу, Врбову, Прибоју, Мазараћу и Лепеници о којима се такође води рачуна. У претходном периоду нове школске зграде добила су одељења у Мазараћу и Грамађу, остала одељења су реконструисана. У централној школи је много тога урађено од увођења грејања, поправки столарије до опремања разних учионица, специјализованих и за свакодневну наставу. Једина су основна школа на територији округа која је верификована за реализацију програма образовања одраслих. По још нечему су још јединствени. Код њих се број ученика не смањује већ повећава. Имају и велики број ромске деце која редовно похађају наставу.

Дан школе обележен је приредбом која сваке године има другачији мотив. Посебан акценат као и увек стављен је на очување културе нашег народа и традиције.Свој део програма имали су и малишани вртића Пчелица који ради у склопу школе.


Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 224 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

12106255
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3942
15872
19814
11257867
516293
355210
12106255

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.