A+ A A-

Регион

У Прешеву неће бити поновљени ванредни локални избори 14. јануара, како предвиђа закон. Помиње се 21. јануар, али то још увек није извесно, јер се избори понављају на 5 места. Извесно је једино да је после дужег периода Српска прешла цензус, освојивши 5,88 посто гласова и тиме остварила право на два одборничка места у локалној скупштини.

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Општинска изборна комисија у Прешеву донела је одлуку да се избори понове на бирачким местима 2,4, 5, 7 и 8. Утврђено је да је на овим бирачким местима дошло до повреде изборног закона, каже председник Општинске изборне комисије Зећирија Мифтари. Након овога свака изборна листа има 24 сата да уложи приговор. Уколико их не буде, избори могу да се одрже 21. јануара, међутим ако буде приговора накнадно се утврђује датум, истиче Мифтари. На ванредним локалним изборима у Прешеву, Српска листа је после дужег периода прешла цензус, освојивши 5,88 посто гласова и тиме остварила право на два одборничка места у локалној скупштини. Понављање избора на пет бирачких места, не може да угрози Српску листу, каже Горан Николић, координатор СНС за Пчињски округ, јер  на тим местима и није било великог броја српских гласача.

 

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

У Прешеву још увек није утврђено на којим местима би локални избори требало да буду поновљени. Општинска изборна комисија је донела одлуку да се избори понове у самом Прешеву, на пет бирачких места. На ту одлуку уложена је жалба, након чега је Општинска изборна комисија себе прогласила не надлежном. Управни суд поништио је ту одлуку Општинске изборне комисије и наложио да донесе решење по питању понављања избора. Очекује се да се то деси у току дана. На локалним изборима у Прешеву, Српска листа је после дужег периода прешла цензус, освојивши 5,88 посто гласова и тиме остварила право на два одборничка места у локалној скупштини.

 

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

У току наредне недеље у општини Владичин Хан 30 младих лица са завршеном високом школом и факултетом потписаће уговоре о реализацији програма стручне праксе. Реч је о конкурсу који је расписан крајем прошле године у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Из локалног буџета биће издвојено 7 милиона динара.

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Брига о материјално најугроженијим слојевима становништва и у новој години биће један од најважнијих задатака локалне самоуправе у Владичином Хану. Увођење социјалних карата, које је најавило ресорно министарство, требало би да уведе ред у ову област.

Објављено у Регион
Аутор
Опширније... 0

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 106 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16267727
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
925
7259
925
15506191
251073
262168
16267727

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.