A+ A A-

Калдрма на мрежи (3)

Интернет медије интегрише у себе и пружа низ платформи кроз које медији могу да делају. Интернет и дигиталност мењају традиционалне односе на релацији медиј-аудиторијум.

Погодности технолошких промена су: дематеријализација медијског текста, компресовани подаци на врло мале просторе, брзо и нелинеарно приступање подацима, лакша манипулација подацима. Овакве промене доводе до промена у продукцији и облику садржаја, рецепцији и коришћењу медија и тиме стварају нове навике публике и стварају нове начине коришћења медијских садржаја.

Дигитализацијом фонотеке и подкастингом Радио Врање оживљава и модернизује део звучне културне баштине Врања, на тај начин негује културу сећања и задовољава вишеструке потребе своје публике чинећи свој садржај вишедецинијске старости удаљеним за један клик.
Подкаст у пројекту служи као алат контекстуализације већ постојећег радијског садржаја и као платформа за покретање свежих подухвата у онлине радијској продукцији Врања. То значи да дигитализовани аудио материјал треба довести у смислену везу кроз радијске подкаст серијале који ће као свој главни аудио материјал имати старе аудио записе који постоје у фонотеци. Са друге стране, подкаст треба развијати и као независну форму и започети подкастинг продукцију, независну од  дигитализације фонотеке.

 

Објављено у Калдрма на мрежи
Аутор
Опширније... 0

''Подкаст, учитан у mp3 player и преслушаван у ходу, у превозу, са слушалицама у ушима омогућава нам повлачење у лични, интимни простор, својеврсну изолацију и дистанцирање од окружења и реалности што омогућава неговање веома важне карактеристике слушања радио програма - радио се доживљава блиско, интимно, комуникација је директна и у искуству се опажа као један-на-један. Аутентичност садржаја, жанровска неограниченост, могућност експериментисања, укрштање различитих мишљења-само су неке од карактеристика подкаст програма које традиционални комерцијални радио све ређе може да понуди, принуђен да се бори за опстанак на тржишту''(Стратегија програмирања комерцијалног радија, ауторка Ана Мартиноли).

Објављено у Калдрма на мрежи
Аутор
Опширније... 0

Објављено у Калдрма на мрежи
Аутор
Опширније... 0

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 127 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17633469
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3753
9552
3753
16853015
210724
325142
17633469

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.