A+ A A-

Друштво

Непознати починиоци оскрнавили су споменик Бакији Бакићу, који се налази на тргу у Горњој Чаршији, Са споменика је нестао део трубе. Овај вандалски чин десио се јуче током дана. У полицији кажу да су обавили увиђај и о свему известили Основно јавно тужилаштво које ће накнадно извршити квалификацију дела. Градско руководство је најоштрије осудило овај вандалски чин и затражило од надлежних државних органа да што пре разреше овај случај. Крај споменика су се данас окупили представници ромске заједнице да изразе незадовољство учињеним.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Предлог о изменама и допунама Закона о јавном реду и миру доноси новине у погледу санкција за коришћења пиротехничких средстава. Уколико се измене Закона усвоје по хитном поступку, као што тражи МУП Србије, на улицама и трговима биће много мирније за време  Новогодишњих и Божићних празника.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Министарство грађевине, саобраћаjа и инфраструктуре обавестило jе jединице локалне самоуправе да се пројектом ,,Унапређење земљишне администрациjе у Србиjи'', предвиђа и израда масовне процене вредности непокретности. Бобан Антанасиjевић, руководиоц Одељења за инспекциjске послове објашњава да је на саjту Републичког геодетског завода креирана нова страница, где се уносе подаци  незаконито изграђених обjеката. У складу са тим, надлежно Одељење у Врању ажурира податке. Грађевинскоj инспекциjи достављено jе 12.000 поjединачних пописних листа незаконито изграђених обjеката на териториjи Врања. На основу Закона о озакоњењу обjеката, прошле године jе урађено 1.315 пописних листа и донето 1.029 решења о рушењу. У овој години до пре недељу дана, обрађено jе 9.230 пописних листа и донето 6.640 решења о рушењу. Остало jе да се обради jош 1.455 пописних листа, каже Антанасијевић.

 

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Скрнављење споменика Бакиjи Бакићу, чувеном врањском трубачу, наjоштриjе је осудило руководство града. ''Осуђуjемо оваj вандалски чин и тражимо од надлежних држаних органа да што пре разреше оваj случаj и казне починиоце. У акциjу израде споменика Бакиjи Бакићу своjевремено су се укључили и  броjни поjединци и колективи из Врања, али и из целе земље. Овим чином послата jе лоша порука jавности и пред оваквим поjавама нећемо ћутати. Градски правобранилац у складу са своjим овлашћењима поднеће кривичну приjаву против НН лица", каже се у саопштењу руководства града Врања. Споменик великом трубачу на тргу у Горњој Чаршији, непознати починиоци су оскрнавили одсекавши му део трубе. Из Полицијске управе Врање кажу да је увиђај завршен и да је о свему обавештено Основно јавно тужилаштво.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Царински терминал, депо паук службе и паркинг за теретна возила, ових дана изгледа потпуно другачије. У претходном периоду доста се радило на томе да овај део поред Јумкове зграде буде уређенији, јер је раније било доста притужби возача камиона да због ударних рупа и нерашчишћеног простора не могу да паркирају камионе како би завршили процес царињења.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 805 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

14510713
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
1130
12437
38469
13694192
248570
349924
14510713

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.