Друштво

Друштво

Наш народ никада неће заборавити шта је Владимир Владимирович урадио 2015. када је Русија ставила вето на резолуцију Британаца по којој би Срби били проглашени за геноцидни народ, поручио је Вучић током обраћања на руском језику. 

 

Председник Руске Федерације Владимир Путин је у званичној посети Србији. Домаћин му је председник Александар Вучић.

Испред Палате "Србија" Путину је приређен свечани дочек, након су одржани састанци две делегације. Током посете биће потписан 21 споразум, трећина из области иновација и дигитализације.

РТС директно преноси целодневну посету председника Русије, а наша медијска кућа, Радио-телевизија Врање, укључује се у директни пренос и има своју екипу на лицу места.

У уводном обраћању председник Вучић је пожелео добродошлицу руском колеги и изразио захвалност на његовом личном ангажману на развоју српско-руских односа.

"Када смо се упознали пре шест година, углавном смо разговарали како Србија да враћа дугове, а данас Србија нема проблема с тим, плаћа све на време и постала је поуздан партнер Руској Федерацији", рекао је Вучић.

Путин је захвалио Вучићу и грађанима на топлом пријему, истакавши да му је драго што може да посети пријатељску, братску Србију и да са српским колегом разговара о свему што је урађено и о ономе што још може да се уради у односима две земље. 

Интересовање о Путиновој посети нашој земљи је огромно. О томе сведочи чињеница да су акредитације затражиле медијске екипе водећих светских агенција, електронских и штампаних медија, не рачунајући сталне стране дописнике из Београда. За извештавање о Путиновој посети Београду акредитовано је скоро 600 новинара, сниматеља и фоторепортера из Србије, Русије, региона и света.

 

 

Последњи пут измењено четвртак, 17 јануар 2019 18:41

Служба изношења смећа Јавног комуналног предузећа “Комрад” радила је током свих празничних дана, осим за Божић. А јесте ли размишљали о томе колико је то био тежак посао за раднике Комрада који су морали да одлажу наше смеће?
По снегу и леду који је предходних дана оковао град, било је тешко и ходати а камо ли радити. За раднике Службе за изношење смећа Јавног комуналног предузећа “Комрад” није било паузе. Радило се сваки дан, осим за Божић, без обзира на временске прилике.
6 возила за изношење смећа и 4 подизача за индустријски отпад свакодневно су на терену. Проблема има у уским улицама где је прилаз отежан, али се и за то нашло решење.
“Успели смо да изнесемо око 99 посто смећа али смо у критичним улицама, као што су Рифата Бурџевића, Коштаниној, код собинске цркве, у Хиландарској улици и оне које је окружују, код доњeврањског гробља, поделили пластичне џакове које ћемо касније изнети. Камиони су опремљени ланцима и трудимо се максимално да адекватно пружимо услугу нашим суграђанима”, рекла је Нела Цветковић, извршна директорка ЈП “Комрад”.
А да би било тако, и суграђани морају знати свој део посла. Да не паркирају поред контејнера и не одлажу пепео у судове за смеће јер је то и штетно и опасно. А радници Службе за изношење смећа су се нагледали свега, али каже раде јер су навикли.
За сада није планирана измена динамике изношења смећа. Иначе, у Врању има 360 обичних контејнера за смеће, а у околним селима 330. Број судовa власника приватних кућа није познат јер се одношење смећа плаћа по домаћинству, а не по количини.

 

Последњи пут измењено четвртак, 17 јануар 2019 14:46

Председник Русије Владимир Владимирович Путин долази у званичну посету Србији а домаћин ће му бити председник Србије Александар Вучић. У организацији ГрО Српске напредне странке у Врању, преко хиљаду људи у 20 аутобуса кренуло је за Београд да подржи председника Вучића и поздрави председника Путина.

Око 40 аутобуса из Пчињског округа кренуло је на свечани дочек председника Путина.

„Преко 1000 људи у 20 аутобуса у организацији ГрО СНС-а креће за Београд да да подршку председнику Александру Вучићу и да поздрави председника Владимира Владимировича Путина. Интересовање је огромно, немамо техничких могућности, још 300-400 људи остало је ван аутобуса. То само говори колика је подршка грађана Врања председнику Вучићу и председнику Путину. Грађани Врања данас шаљу поруку свим, колико је велика подршка политици коју води председник Вучић и то ћете данас видети на улицама Београда“, рекао је Горан Ђорђевић, генерални секретар СНС-а.

„Поред подршке коју дајемо председнику Александру Вучићу, мислим да долазак тренутно водећег лидера у свету председника Руске федерације је адекватан разлог и оправдање за оволику заинтересованост људи и оправдан разлог што је само овде из Врања, преко 1000 људи кренуло пут Београда“, додао је Горан Николић, ГрО СНС.

Јутрос пред полазак кога год од присутних грађана смо питали због чега је ова посета значајна за нашу земљу, одговори су били скоро, па идентични:

„Да бих видео Владимира Путина. Ова посета је значајна због тога да нисмо територијално угрожени, а и што нас је спасио да не будемо геноцидан народ“.

„Идемо да дочекамо Путина. Ово је супер за нашу земљу“.

„Идемо да дочекамо Путина да би нам било добро“.

„Ми смо из српско-руског покрета, и с нама иде 50 људи, наравно да бисмо подржали председника Вучића и председника Путина“.

„Долази председник једне велике земље Владимир Путин, идемо да га поздравимо, да побољшамо билатералне односе са Русијом и унапредимо даљу сарадњу“.

„Захвалио бих се свима који су дошли, и онима који не могу да крену због капацитета, велика је подршка, довољно је људи дошло, и превише“.

Радио-телевизија Врање ће ову изузетно значајну посету пратити  са лица места. Наши репортери јављаће се уживо из Београда али ће забележити и атмосферу у којој Врањанци дочекују председника Путина у Београду. У овом тренутку гледамо шта су наши репортери забележили на путу према Београду.

Они који путују сматрају да је ово историјски дан за Србију и знак подршке српском руководству у решавању питања Косова и Метохије,  побољшању економије и развоју културе.

Долазак осведоченог пријатеља српског народа, светског државника председника Русије Владимира Путина је за Врањанце величанствени догађај. Идемо у Београд да присуствујемо овом историјском догађају и пружимо подршку нашем председнику Александру Вучићу и комплетном државном врху, кажу Врањанци који су на путу за Београд у организацији Градског одбора СНС.

Међу онима који ће присуствовати свечаности у Београду су не само чланови странке и симпатизери већ и бројни грађани. Интересовање је било огромно за одлазак у Београд али неки сy ипак морали да остану. Они који путују сматрају да је ово историјски дан за Србију и знак подршке српском руководству од стране Русије у решавању питања Косова и Метохије, побољшању економије и развоју културе.

 

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Јединствена Србија предлаже бесплатан превоз за грађане Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/IiV4pve4nE via @tripplesworld
Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter