A+ A A-

Друштво

Данас се врши санација хаварије на водоводној мрежи у улици Кајмкчаланска код броја 88 и броја 112.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Српска православна црква слави дан Светог великомученика Димитриjа, у народу познатиjи као Митровдан. Празник jе посвећен античком команданту Солуна коjи jе страдао због ширења хришћанства. По броjу оних коjи га славе, Митровдан jе на петом месту на листи наjвећих српских слава. Оваj дан jе познат, како се веровало, и по томе што су хаjдуци тада растаjали да би негде презимили зиму и поново се састали о Ђурђеву дану следеће године. Тако jе и настала крилатица: Митровданак - хаjдучки растанак, Ђурђевданак - хаjдучки састанак. Поводом данашњег празника руководство града упутило jе честитку свима коjи славе.,, Нека вас прате добро здравље, срећа и радост. Будите спокоjни и у благостању славите много година оваj свети дан."

 

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Ватрогасци данас славе дан Службе ватрогасно спасилачке јединице. Свечано али скромно било је и у Врању. Ватрогасци су отворили врата најмлађима, а градоначелник је организовао пријем за припаднике Одељења за ванредне ситуације.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Како би се допринело праведнијој расподели социјалне помоћи становништву ради се на изради социјалних карти. Ово је велики и комплексан посао, те се предвиђа да ће овај систем заживети за око две године. Градску управу данас је посетила помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Биљана Живковић, те је, између осталог, било речи и о овој теми.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Поводом 7. новембра Дана заштите од пожара, градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, организовао jе приjем за припаднике Одељења за ванредне ситуациjе, коме jе присуствовао и заменик начелника Сектора за ванредне ситуациjе МУП-а Србиjе Боjан Костић.

Честитаjући данашњи празник градоначелник др Миленковић jе нагласио да jе у претходном периоду сарадња са Одељењем за ванредне ситуациjе подигнута на знатно виши ниво.

,,Показали смо заjедно висок степен одговорности у ванредним ситуациjама, и урадили много тога да унапредимо систем заштите и спасавања. Урађена jе комплетна документациjа за изградњу Регионалног центра за ванредне ситуациjе у Врању, а истовремено  ради се и на изради свих других планских докумената предвиђених законом. После десет година уређен jе и ток Jужне Мораве код Златокопа, коjи jе за време поплава изазивао броjне проблеме", рекао jе градоначелник др Миленковић.

Он се том приликом на подршци захвалио некадашњем начелнику Одељења за ванредне ситуациjе Драгиши Тасићу.

,,Град Врање jе у односу на друге начинио велики искорак и налази се у самом врху на плану заштите и спасавања. Сарадња са Сектором за ванредне ситуациjе jе на завидном нивоу, и у наредном периоду наставићемо да унапређуjемо ову област и пружамо вам подршку", рекао jе Боjан Костић, заменик начелника Сектора за ванредне ситуациjе.

Он jе говорио и о проjекту коjи се реализуjе са Бугарском, и у коjи ће бити укључен и град Врање, а односи се на заштиту од пожара и формирање тимова за спасавање током поплава.

Присутнима се обратио и начелник Одељења за ванредне ситуациjе Ведран Ташковић, коjи jе истакао значаj добре сарадње са локалном самоуправом на плану безбедности грађана.

Иначе, 7. новембар Дан заштите од пожара обележава се jер jе на давне 1834. године министар унутрашњих послова, Ђорђе Протић, испуњаваjући налог кнеза Милоша Обреновића, сачинио и потписао ,,Уредбу о гашењу пожара", коjа представља основу за развоj правне регулативе у области заштите од пожара и формирања ватрогасно-спасилачких jединица. 

 

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 135 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

14527503
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4809
13111
55259
13694192
265360
349924
14527503

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.