A+ A A-

Друштво

Светски дан слободе медија ове године дочекујемо уз тренд опадања медијских слобода, општи је став друштва. ''После више од шездесет година од доношења Универзалне декларације о људским правима, којом је гарантовано право сваком појединцу на слободу мишљења и изражавања, слобода медија и даље остаје једно од најдрагоценијих, неотуђивих људских права'', наводи се у саопштењу Министарства културе поводом данашњег дана.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Првомајски уранак  је народни обичај и светковина која се састоји у томе да се 1. маја порани у природу или чак да се оде дан раније и уз логорску ватру проведе ноћ. Најчешће се током уранка спрема неко јело у котлићу или на роштиљу. Међу Србима је овај празник веома распрострањен. Готово сваки град у Србији има своја традиционална првомајска излетишта, а најчешће су то зелене површине изван града.

Што се тиче врањанаца, велики број младих окупио се на излетиштима Пржар и Ћошка, где од јутрос влада весела, позитивна атмосфера а многи су зору дочекали спавајући под шаторима које су поставили претходне ноћи да би заузели што боље место за роштиљање и забаву. Несумњиво, највише гужве данас има на излетишту код Александровачког језера и на Девотину.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Традиционално, и ове године у градском парку је одржана изложба паса која је окупила велики број излагача али и посетилаца. Према проценама организатора, ово  је најбројнија изложба паса у Врању до сада. Учествовало је 323 најлепша примерка различитих раса из 23 земље Европе.

Изложбу је званично отворио делегат Ратибор Цекић. Директор изложбе Мића Младеновић је задовољан одзивом излагача и рекао да је новина ове године то што су на изложби учествовали  излагачи из западне Европе, Данске, Белгије, Француске, Шпаније и Италије уз стандардно присуство излагача из Источне Европе, пре свега из Русије и Украјине. Први пут су се такмичили и    излагачи из Тајланда и Индије.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Почетком маја истичу рокови за регистрацију стамбених заједница након чега ће комунални инспектори подносити пријаве надлежном органу за увођење принудне управе, строји у допису Градске управе. На територији града постоји 210 стамбених јединица, а у регистар су до сада уписане 142.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Први дан празника Врање ће дочекати уз највећу изложбу паса. Пријављено је 323 најлепша примерка различитих раса из 23 земље Европе са Тајланда и из Индије. Посетиоци ће моћи први пут да виде расе попут Леонбергера, пас сличан нашем Шарпланинцу.

Ово је 9. међународна изложба паса у Врању и најбројнија. У граду ће стићи око 240 странаца. Врање располаже са око 600 лежајева, тако да су гости уз помоћ организатора себи обезбедили смештај.

Изложба почиње у 9 сати 45 минута, а између 13 и 14 је показивање паса и додела награда у виду пехара и врхунске хране за псе. Овај изузетан догађај отвориће председник Скупштине Дејан Тричковић.

 

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 122 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16267758
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
956
7259
956
15506191
251104
262168
16267758

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.