A+ A A-

Политика

Већници града Врања састали су се данас 121. пут и разматрали одлуке везане за функционисање града. На радост свих, данашњу седницу је обележила и вест о награди коју је добио град.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На 121. седници Градског већа, коjом председава градоначелник Миленковић, већници ће између осталог разматрати Нацрт Решења о отуђењу грађевинског неизграђеног земљишта, своjине града Врања и финансиjске извештаjе месних заjедница. Такође, већници ће се изjаснити о Предлозима Одељења за урбанизам, имовинско-правне послове и комунално стамбене делатности за коришћење jавне површине за постављање привремених обjеката у промотивне сврхе.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На 24. седници Скупштине града, најпре је верификован одборнички мандат Срђану Декићу, дипломираном економисти из одборничке групе Заједно за Врање СПС, након што је Ненад Величковић именован на место помоћника градоначелника. Дневни ред је допуњен са 15 тачака на предлог градоначелника и Комисије за мандатно-имунитетска питања. Допуне су се односиле на закључке последње седнице Градског већа и на измене у Комисијама, Надзорним и школским одборима, тако да је пред одборницима било укупно 25 тачака. 

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Градски одбор ПУПС-а у саопштењу за јавност оцењује да је политичка ситуација у гарду стабилна што је основни предуслов да градска власт успешно реализује задатке које је на изборима добила од огромне већине грађана.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У Врању је у току 24. седница Скупштине града, на којој је најпре верификован одборнички мандат Срђану Декићу, дипломираном економисти из одборничке групе Заједно за Врање СПС, након што је Ненад Величковић именован на место помоћника градоначелника. Извод са предходне седнице је усвојен без примедби, а након тога и дневни ред данашњег заседања. Дневни ред је допуњен са 15 тачака на предлог градоначелника и Комисије за мандатно-имунитетска питања. Допуне се односе на закључке последње седнице Градског већа и на измене у Комисијама, Надзорним и школским одборима, тако да је пред одборницима укупно 25 тачака. 

*

Током дана, на седници парламента, расправљаће се, између осталог и о стању јавног реда и мира, криминалитета и безбедности у саобраћају. Први пут ће одборници одлучивати о програму развоја туризма у наредне четири године, као и о свему што  је везано за спорт. Изјашњаваће се и о додели подстицаја у пољопривреди, након чега би требало да буде расписан конкурс. Програм побољшања положаја Рома и Ромкиња и разматрање предлога одлуке о одређивању места за паркинг код будућих стамбених зграда за снаге безбедности, такође су на дневном реду.Заседање локалног парламента, као и увек, пратите на каналу Радио-телевизије Врање.

*

Одборници су, након бројних дискусија у којима су се могле чути критике на рад предходне власти, али и садашње у области издвајања за пољопривреду донели одлуку о додели подстицајних средстава за ову област.

Информација о стању безбедности саобраћаја, јавног реда и мира и криминалитета такође је изазвала дискусије, нарочито у делу саобраћаја, са освртом на паркирање, обележавање и рад оних који су задужени за уклањање непрописно паркираних аутомобила.

Донета је и одлука о посебном програму намирења повериоца за предузеће у ликвидацији Дирекција за развој и изградњу, као и одлука о обезбеђењу простора за паркинг за будуће стамбене зграде за припаднике безбедносних служби.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 179 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16244775
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
2680
9749
40872
15440489
228121
262168
16244775

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.