A+ A A-

Здравље

Колапс је реч коју пречесто чујемо у последње време. У том тренутку смо без свести, али нам и организам претрпи силан стрес, кога најчешће нисмо свесни. За све ово треба се припремити и психички, не само путем заштитних средстава, јер нам је поприлично лоша позиција на лествици кардиоваскуларних обољења.

Објављено у Здравље
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Кад кажемо лето, прве асоцијације су пријатне: сунце, море, шетње. Ипак лето је и узаврели асфалт, недостатак ваздуха и неподношљиве врућине. Мало по мало чујемо како је измерена температура највиша откад се температура уопште мери, уз редовна упозорења хроничним болесницима. Онда помислимо да  лето и није толико идеално. Због тога смо се обратили стручњацима чији би савети требало да нам помогну да заштитимо своје здравље у врелим летњим данима и да  уживамо у летњим радостима.

Објављено у Здравље
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Због изузетно високих температура број прегледа и интервенција у Хитној служби у Врању повећан је за више од 50 посто, изјавила је за Радио телевизију Врање начелница ове Здравствене установе Данијела Илијев. Последњих неколико ноћи евидентирано је више од 60 прегледа, како у служби тако и на терену. У току дана било је колапса на јавним местима, а значајан број позива стизао је и са радног места, из градских предузећа и установа. Илијев апелује на грађане да слушају савете лекара. Здраве особе треба да узимају што више течности, заштите главу и очи, користе креме са заштитним фактором. Хронични болесници, посебно асматичари и срчани болесници, никако не смеју да изоставе редовну терапију, каже Илијев. Сви грађани, не би требало да бораве на сунцу од 10-18 сати, апелују из Хитне службе.

Објављено у Здравље
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

15  лекара на специјализацији биће ангажовано у службама Здравственог центра како би се обезбедила континуирана здравствна заштита становништву, потврдио је директор ЗЦ доктор Драган Величковић. 

На територији града има 23 амбуланте, од тога су 4 у граду и свака од њих ради у пуном капацитету без обзира што је сезона годишњих одмора. Од 1. Јула почиње да ради амбуланта у просторијама АТД-а за становништво Горње чаршије. Планира се и пресељење амбуланте из Собине према Слободној зони, казала је и управница Дома здравља Јадранка Ајановић. 

Објављено у Здравље
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Помоћ лекара због проблема услед високих температура, затражио је велики број наших суграђана. Било је посла  у Служби за пријем и збрињавање ургентних стања али, и у Служби хитне помоћи.  Број пацијената је  готово је изнад просека. Осцилације у температури ваздуха, један су од значајнијих фактора оваквог здравственог билтена наших суграђана.

Објављено у Здравље
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 170 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

12949552
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
8270
15086
85321
12059072
312597
497051
12949552

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.